Activision, Candy Crush Yapımcısını Satın Alıyor

03.11.2015 12:56 Talha Aynacı

 
     Oyun dünyasının son dönemlerdeki en bomba satın alımlarından birisi gerçekleşiyor. Endüstrinin devlerinden Activision son yıllarda mobil platformun gözbebeği haline gelen Candy Crush'ın yapımcısı King.com'u 5.9 milyar $'a satın alacağını ilan etti.
 
Bu satın alımı şöyle bir kıyaslamamız gerekirse Disney Star Wars için 1.9 milyar $, Microsoft Minecraft için 3.4 milyar $, Facebook Oculus Rift için 3.9 milyar $ ve bir benzeri satın alın işleminde EA Plant vs. Zombies yapımcısı PopCap için 5.15 milyar $ ödeme gerçekleştirmişti.
 
Call of Duty, Warcraft, Destiny ve Skylanders gibi mühim oyun marklarına sahip olan Activison bu hamleyle mobil platformdaki hiyerarşide önemli bir konumda bulunacak artık.  Satın alma işlemi önümüzdeki ilkbaharda tamamlanmış olacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Call of Duty: Black Ops 3 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Treyarch Dağıtıcısı: Activision Tür: FPS Çıkış Tarihi: 6 Kasım 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs PGL Wallachia Sezon 1 Şampiyonu Team Spirit Oldu! 19 Mayıs Yeni Skyrim Modu NPC'lerin Kafasını ve Saçlarını İyileştiriyor 19 Mayıs MSI 2024 Şampiyonu Gen.G Esports Oldu! 19 Mayıs Black Myth: Wukong İçin Yeni Fragman Yayınlandı 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler