Amazon, Video Oyun Departmanına Yılda 500 Milyon Dolar Harcıyor

30.01.2021 21:16 Gazali Çetinkaya

 
Amazon bir süredir oyun sektöründe adını duyurmaya çalışıyor ve şimdiye kadar başarılı oldukları söylenemez.

Bloomberg'in iki kaynaktan edinmiş olduğu bilgilere göre Amazon, video oyun bölümüne yılda neredeyse 500 milyon dolar harcama yapıyor. Bu miktara Twitch ve oyun streaming servisi Amazon Luna dahil değil.

Bloomberg'in 30'dan fazla mevcut ve eski Amazon çalışanıyla yaptığı röportajlarda, şirketin oyun bölümünde teşvik eksikliği, Lumberyard oyun motoruyla ilgili sıkıntılar ve kadın çalışanların erkek meslektaşları ile aynı fırsatlara sahip olmaması gibi sorunlar olduğu söyleniyor.

Amazon, oyun geliştirme operasyonlarını ilk kurduğunda Portal tasarımcısı Kim Swift ve Far Cry 2 yönetmeni Clint Hocking gibi tecrübeli isimleri bünyelerine kattı ve şu anda iki isim de şirketle birlikte değil.

Oyun tarafına baktığımızda Breakaway adlı çok oyunculu dövüş oyununu iptal ettiler ve oynaması ücretsiz shooter oyunu Crucible çıkış yaptıktan kısa bir süre sonra kapalı betaya geri döndü ve daha sonra iptal edildi. Şu anda iki tane MMO oyunu üzerinde çalışıyorlar. Biri New World, diğeri de Leyou ortaklığıyla The Lord of the Rings.

İlgili İçerik Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 2 Saat önce Dead Island 2 İçin Fan Yapımı DLSS 3 Modu Yayınlandı 2 Saat önce Platform Oyunu The Smurfs: Dreams Duyuruldu 2 Saat önce Kıdemli LucasArts Lideri Matthew Shell Hayatını Kaybetti 3 Saat önce Tekken 8'in Yeni DLC Karakteri Belli Oldu 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler