Amerika'da Oyun Oynayanların Sayısı İki Kat Arttı

08.02.2012 16:02 Samet Konuksal


     Ünlü analist şirketi Park Associates'in yeni analiz raporlarına göre Amerika'da bir ay içerisinde en az bir saat oyun oynayan insan sayısı, 2008 yılında yapılan araştırmadan bu yana tam iki kat arttı.
 
     Free to Play ve sosyal oyunculuk çeşitlerinin artışına bağlanan bu yükselme oranı 2008 yılında 56 milyon olarak gözlemlenirken, 2012 yılında oyun oynayan kişi sayısı tam 135 milyona kadar çıktı. Yapılan açıklamaya göre bu oyuncu kesiminin tam %80'i, Free to Play oyunları veya Facebook oyunlarını oynuyor.
 
     Bu durumun nedeni olarak, Amerika'da her ne kadar konsol oyunculuğunun daha popüler olduğunu bilsek de, iş aylık hesaplamaya gelince epey değişiyor. Aşağıdan da görebileceğiniz tabloya göre Amerika'da genel olarak bilgisayar oyunculuğu popülerliğini koruyor.
 

İlgili İçerik Yorumlar 23 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs PGL Wallachia Sezon 1 Şampiyonu Team Spirit Oldu! 19 Mayıs Yeni Skyrim Modu NPC'lerin Kafasını ve Saçlarını İyileştiriyor 19 Mayıs MSI 2024 Şampiyonu Gen.G Esports Oldu! 19 Mayıs Black Myth: Wukong İçin Yeni Fragman Yayınlandı 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler