Analiz: Pokémon Oyuncularının %39'u Bayan

05.05.2012 00:01 Samet Konuksal


     Oyunlar adına ilginç analizler yayınlanmaya devam ediyor. GameVision Brand Map da, Pokémon serisi adına bir rapor yayınladı. Yayınlanan raporda belirtilenlere göre her üç Pokémon oyuncusundan biri bayan.
 
     6,789 Avrupalı oyuncu arasında yapılan araştırmaya göre Pokémon oyuncularının %39'unu bayan oyuncu kesimi oluşturuyor. Belirtilenlere göre bu oyunculardan 1,275'i son altı ay içerisinde bir Pokémon oyunu oynarken, araştırmaya katılan 500 oyuncunun Pokémon isminden haberi bile yok.
 
     Yapılan araştırmaya katılan oyuncuların %31'inin Pokémon oynadığı gözlemlenirken, bu orana dahil olan çoğunluğun olgun nüfus olduğu görüldü. Pokémon oyuncularının %46'sı 20 yaş altı oyuncu nüfusunu oluştururken, genel oyuncuların %60'u 20 yaş altı nüfusa ait. Fakat bu bilgiye rağmen detaylara inildiğinde en yoğun Pokémon oyuncularının 10-14 yaş arasındaki erkekler olduğu da görülüyor.
 
      Yine Pokémon oyuncularının dahil edildiği analize göre bu oyuncuların %69'u Wii Sports, %64'ü Mario Kart ve %59'u da Super Mario Bros. oynamış. Avrupa ülkelerinin dahil edildiği ankete göre en çok oyuncu da %22 ile İtalya'dan çıkıyormuş. 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Pokemon Black & White 2 Platformlar: DS Geliştirici: Game Freak Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Action Çıkış Tarihi: 12 Ekim 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2 Eşleşmeleri Belli Oldu! 11 Saat önce Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 14 Mayıs MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 14 Mayıs Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 14 Mayıs Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 14 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler