Angry Birds İle Rovio, Köşeyi Dönüyor

Tebrikler, Rovio!
07.05.2012 15:00 Levent Polater

 
   Rovio Entertainment, 2011 için malî raporunu sundu. Bu raporu yalnızca biz oyunseverler değil, birçok diğer rakip firmanın da beklediğine eminim. Çünkü Angry Birds ile Rovio, tarifi imkansız bir başarının altına imzasını bıraktı. Raporlara göre istatistikler şöyle sıralanıyor, sıkı durunuz efendim:
 
   Sadece 2011 yılı için;
 
- 648 milyon kişi Angry Birds'ü oynadı.
- Çıktığı tüm platformlar ile birlikte 200 milyon aylık aktif oyuncu sayısına ulaştı.
- Rovio'ya 75.4 milyon Euro kazanç sağladı.
 
    Görüldüğü üzere Angry Birds, sıcak kekler gibi satıyor. Bir diğer anektot ise Angry Birds: Space'in çıktığı günden itibaren önceki oyunlara nazaran daha hızlı satması. (35 günde 50 milyon adet sattı) Bu sene Rovio, bu rakamların da ötesine geçebilir. Rovio CEO'su Mikael Hed, Angry Birds markasını bu kadar popüler hâle getiren herkese teşekkürlerini sunarken, beğenilen Angry Birds markasını daha iyi yerlere getirme sözünü verdi.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Angry Birds Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Rovio Dağıtıcısı: Chillingo Tür: Puzzle Çıkış Tarihi: 6 Ocak 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 16 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bir Sonraki Ücretsiz "Gizemli" Oyunu Sızdırıldı! 22 Mayıs Hunt: Showdown İçin PS4 ve Xbox One Desteği Sona Eriyor 22 Mayıs Elden Ring Shadow of the Erdtree İçin Hikaye Fragmanı Yayınlandı 22 Mayıs Crime Boss: Rockay City Steam Platformuna Geliyor 22 Mayıs V Rising Playstation 5 Konsoluna Geliyor: Türkiye Fiyatı Açıklandı 22 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler