Araştırma: 24 Yaş Sonrasında Oyunlardaki Yetenek Seviyemiz Düşüşe Geçiyor

23.04.2014 14:41 Samet Konuksal


    StarCraft gerçekten de her babayiğidin harcı olmayan bir oyun. Zamanı iyi kullanmaya ve hızlı olmaya dayanan strateji oyununu, araştırmayı yapan Simon Fraser University'nin görevlisi Joe Thompson da, "Satrançın hızlı hâli" olarak tanımlıyor. Hal böyle olunca StarCraft için yetenek ve hızlılık da büyük önem taşıyor. 
 
    Yaşları 16 ile 44 arasında değişen 3.305 kişiye StarCraft II üzerinden bir test yapıldı. Sonucunda ise, 24 yaşın sonrasında oyunlardaki yetenek seviyesinin düşüşe geçtiği gözlemlendi. Yapılan araştırmada 24 yaşından küçük oyuncular StarCraft II'de daha hızlı ve daha olumlu işler ortaya koydu. Ancak yaşlı oyuncuların ise yavaş fakat daha yaratıcı çözümler sunduğu belirtiliyor.
 
    Araştırma sonuçlarına göre StarCraft II'deki en düşük yetenek seviyesi Bronze League oyuncularının ortalama yaşının 22 olduğu, daha yüksek bir lig seviyesi Master League'daki yaş ortalamasının ise 20 olduğu belirtilmiş.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
StarCraft II: Heart of the Swarm Platformlar: PC Geliştirici: Blizzard Entertainment Dağıtıcısı: Blizzard Entertainment Tür: Strateji Çıkış Tarihi: 12 Mart 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 20 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Türk Telekom eSüper Lig’de Şampiyon Trabzonspor Oldu! 25 Nisan Remnant 2 Artık DLSS 3.7 ve Intel XeSS 1.3 Desteğine Sahip 25 Nisan 10 Yılın Ardından Tomb Raider: Definitive Edition Artık PC Platformunda 25 Nisan eFootball 750 Milyon İndirmeye Ulaştı! 25 Nisan Gelecek Haftanın Ücretsiz Epic Games Oyunu Sızdırıldı! 25 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler