Avalanche: Büyük Bütçeli Oyunlar Kâr Getirmiyor

Mad Max merakla beklenen oyunlar arasında bulunuyor
09.02.2014 10:50 Alkan Adakaner


     Just Cause serisinin geliştiricisi olan Avalanche Studios şu sıralar ise yeni Mad Max oyunu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Buna karşın geliştiriciler oyun endüstrisinin durumundan memnun değiller. Avalanche'ta yaratıcı yönetmen konumundaki Christofer Sundberg, AAA (büyük bütçeli-dev yapımlar) düzeyindeki oyunların kârının düştüğünü söylüyor.
 
    "Oyunlar gelişti, teknoloj gelişti, ama ticaret konusunda 15 yıl önce neredeyse hala oradayız. Bütçe arttıkça, risk de artıyor. 60 dolara satılan çok az oyun artık para kazandırıyor ve eskiden uyguladığımız yöntemler bugün anlamsız kalıyor. Yayıncılar ve geliştiriciler 5 ila 8 saat süren oyun yatırımlarının çok nadir olarak karşılığını alıyorlar."
 
    Mad Max'in de ticari bir başarı yakalaması konusunda büyük beklentilerinin olmadığını söyleyen Sundberg, yatırımların çok büyük olması sebebiyle 2 milyonluk bir satışın bile kendilerini kurtarmaya yetmeyebileceğini belirtiyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Mad Max Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Avalanche Studios Dağıtıcısı: Warner Bros Interactive Tür: Action Çıkış Tarihi: 1 Eylül 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 21 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EA FC Rakibi Oynaması Ücretsiz Futbol Oyunu UFL'nin Betası Duyuruldu 13 Dk önce Haziran Ayının PlayStation Plus Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 2 Saat önce Amazon, Like a Dragon: Yakuza Dizisini Duyurdu! 3 Saat önce Summer Game Fest Sunumu Bu Yıl Çıkacak Oyunlara Odaklanacak 4 Saat önce Xbox Game Pass Kütüphanesinden Haziran Ayında 5 Oyun Ayrılıyor 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler