BSC Özel: GamesCom 2011 Günlükleri - 2

Captain Erdinç göreve hazır!
18.08.2011 03:03 Ersin Kılıç


     Avrupa'nın en büyük ve dünyanın sayılı oyun fuarlarından biri olan GamesCom oyun fuarı her geçen yıl daha da büyümeye devam ediyor. Dün açılışını yapan fuarda birçok firma en taze bilgiler ve görseller ile karşımıza çıktı.
 
     Dün yaptığımız haberde GamesCom fuarının ilk gün nabzını tutmuş ve en önemli detayları sizler için derlemiştik. 
 
     Bir çok duyurunun da yapıldığı fuarda, merak ettiğimiz oyunlardan da bir çok yeni bilgi ve görüntüye kavuşmaya devam ediyoruz. Yaptığımız haberler ve özel içerikler ile GamesCom fuarı, bizim için de tam manası ile dolu dolu geçiyor. Sitemizin Genel Yayın Yönetmeni Erdinç İyikul'da fuardan görüntüler ile GamesCom'un nabzını tutmaya devam ediyor.
 
 
    EA Games'in dün yaptığı sunumun son dakikalarında karşımıza çıkan Battlefield 3, bizleri tam anlamıyl büyülemişti. Önce PS3 sürümünden co-op görüntülerinin gösterildiği bu sunumda son darbe ise oyunun multiplayer videosu ile yapılmıştı. Tam anlamıyla büyüleyici olan bu videoda oyundaki jet kullanımı dahil bir çok detayı görmüştük.
 
     Anlaşılan bu sunum oyuncuların iştahını kabartmış olacak ki Battlefield 3 kuyruğu olabildiğince uzanmış. Henüz halka kapılarını açmamasına rağmen basın mensuplarının oluşturduğu bu kuyruk, Battlefield 3'e olan ilgiyi de gözler önüne sermiş. Zaten Battlefield 3'e büyük önem veren EA Games, fuar alanına getirdiği Jet ile oyunun bu özelliğinin fuarda ne kadar öne çıkardığına da işaret etmişti. Erdinç'te Jet'i gördüğü gibi yanaşmış ve görünüşe bakılırsa hiç yadırgamamış. Anlaşılan oyunun çıkışıyla birlikte kendisinden bu konuda çekeceğimiz var :)
 

      Fuar alanını dev posteri ve ilginç koridoru ile süsleyen Prototype 2 ise Activision'un en çok güvendiği oyunlar arasında yer alıyor. Alex Mercer'ı kovalayacağımız oyun gene şehri birbirine katmamıza olanak sağlayacak. Sert bakışlara sahip olan James Heller, çok daha güçlü olan uzuv özellikleri ile uçanı kaçanı affetmeyecek. Oyun alanı ise dediğim gibi karantina bölgesi olarak hazırlanmış...hoş..
 
 
      Bir başka şehir ve bir başka karmaşa...Evet Saint's Row: The Third'ten bahsediyorum. İçerdiği aksiyon yapısı dışında ilginç araçlar ve silahları kullanabileceğimiz Saint's Row: The Third'in fuar alanı da oyunun havasına uygun olarak tasarlanmış. Öyle ki oyunun içerisinde fırlayıp gelmiş tiplerle karşılaşabilirsiniz.
 
 
      Ve Bioshock: Infinite...Ken Levine'in yeni projesi bu sefer bizleri göklere çıkarıyor. İlk oyunun havasına fazlasıyla sahip olan Bioshock: Infinite'in bu posterinde de ön planda tabi ki Elizabeth karakterini görüyoruz. Oyundaki grupları birbirine düşüren Elizabeth, resimde olduğu gibi oyun boyunca bizim arkamıza saklanacak.
 
 
      Geçtiğimiz yıla göre büyük bir aşama kaydeden PES 2012 de fuarın en önemli spor oyunlarından birisiydi. Oyunun posterlerinde ise Real Madrid'in dünyaca ünlü futbolcusu C. Ronaldo'ya da yer verilmiş. 
 
 
     Fuar alanında gözümüze çarpan bir diğer detay ise Joker ve Snake oldu...Joker'in tipi ilk oyunda bıraktığımız gibi dağılmış bir vaziyette. Ağzından ise gene ilk oyunun izlerini taşıdığını görüyoruz. Benim asıl merak ettiğim nokta ise bu kadar kötü adam arasında Joker'in nasıl bir patlama yapacağı... Bunu öğrenmek için ise 21 Ekim'i beklememiz gerekiyor..
 
     Snake'e dönecek olur isek her zaman ki karizması ile fuar alanını süslediğini görüyoruz. Snake, MGS 3 dışında HD Collection ile de evlerimizi şenlendirecek.
 
 
 
      Çoktan çıkışını yapan Gran Turismo 5'in de yarış arabası ile süslediği fuar alanında Ezio ve Altair ise koca bir koridoru kaplamış.. Ezio'nun hikayesini sonlandıracak olan Assassin's Creed: Revelations, bildiğiniz gibi İstanbul'da geçmesi ile bizleri de çok heyecanlandırıyor. 
 
     Fuarın en ilginç standlarından birisi ise Metro: Last Light'a aitti. Oyun için fuar alanına Metro görünümünde bir stand kurulmuş. THQ tamda oyunun havasına uyacak bir işe imza atmış. 
 

 
     GamesCom 2011 fuarı tüm hızı ile devam ediyor. Fuar bitimine kadar tam anlamı ile büyük bir içerik ile karşınızda olacağımıza emin olabilirsiniz. Erdinç İyikul fuar bitimine kadar GamesCom'un nabzını Köln'de tutmaya devam edecek. Fuar sonrası ise video içerikleri ve fuar özel programları ile karşınıza çıkacağız.

      Son olarak fuarın ikinci gününden Erdinç iyikul'un objektiflerine yakalanan diğer resimleri paylaşıyoruz. Bu resimlerin sonlarında ise tabi ki oyun fuarlarının vazgeçilmez unsurları yer alıyor. Tamm kabul edelim, bazıları vazgeçilebilir :) Dediğim gibi, fuardan çok daha özel içerikler için bizi takip edin.
 




   




     Not: Fuar alanından çektiğimiz bu özel görüntüler izin alınmadan kullanılamaz
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Bölüm Sonu Canavarı Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 5 Mayıs 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 46 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 1 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler