The Stalked İnceleme: Takıntılı Aşk Hikayesi

21.04.2024 20:55 Mehmet Tandoğan

 
 
Takıntılı bir aşk hikayesini konu alan ve korku oyunlarından hoşlanıyorsanız bir yandan da gerilimi hissetmek istiyorsanız bu oyun tam size göre diyebilirim. Şunu da belirtmekte fayda var bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunulduğundan dolayı elbette üst düzey grafik veya animasyon tarzını beklememeniz gerekiyor. Dolayısıyla tüm bu beklentilerinizi bir kenara ayırırsanız elbette oyundan kısa sürede keyif alabilir ve kendinizi takıntılı bir aşk hikayesinin sarmalında bulabilirsiniz.
 
Aşk sarmalında korku ve gerilim (hikaye kısmı)
 
 
 
Not: Bu hikaye kısmını okumak istemiyorsanız doğrudan "oyun bizlere neler sunuyor" kısmına geçiş yapabilirsiniz.
 
Oyunun temel hikayesi Kate adlı bir kadın karakter etrafında dönüyor. Daha önce yaşanılan Liam ile aşk hayatı sonrasında çeşitli sebeplerden dolayı ayrılmak durumunda kalan bu çift takıntılı bir durumla karşı karşıya kalıyor. Kate'in erkek arkadaşı Liam barışmak için türlü türlü mektuplar, telefon aramaları ve daha fazlasıyla beraber rahatsız etmeye devam ediyor. Bir süre sonra gizemli mektupların çoğalmasından dolayı ve aynı zamanda bu takıntıdan kurtulmak için Kate başka bir bölgeye gitmenin yollarını arıyor. Bu noktada ise büyükbabasının malikanesi ona sığınak oluyor. Ancak tüm olaylar aslında burada başlıyor ve olayların başlangıcı niteliğinde olan bu malikane ona hapishane hayatını bir nevi yaşatıyor.
 
Olaylar elbette doğrudan malikaneye gitmeden Kate'in yaşadığı dairede gerçekleşiyor. Liam gizemli mektuplarla beraber yaşadığı eve doğru adım atıyor, camı kırarak çeşitli mektuplar iletiyor ve doğrudan evin içine girerek kız arkadaşını koşturmaya başlıyor. Takıntılı bir aşk hikayesinin döngüsü ilk etapta burada yaşanıyor. Bu olay sonrasında Kate kendini daha güvende hissedecek olan bir yere gitmek istiyor ve aklına büyükbabası geliyor. Büyükbabasına haber veren ve telefon açan Kate ondan izin alarak malikanesine doğru ilerliyor  ve büyükbabasının da burada farklı bir yerde olduğunu ve bir süre evin boş kalacağını işitiyor. Arabasına atlar atlamaz Kate malikaneye doğru ilerlemeye başlıyor. Ancak bu noktada kendisini takip eden ve tuhaf bir şekilde kaybolan bir aracın olduğunu görüyor.
 
 
 
Daha sonrasında ise malikaneye varan Kate yiyecek bir şeyler aramak için dolabına uzanıyor ve burada dolabın tamamen bomboş olduğunu görüyor. Dolabın boş olduğunu gören karakterimiz markete doğru yola koyuluyor. Markete geldikten sonra da burada alışverişini yapıyor ve tam arabasına girecekken bir karakterin ona doğru koştuğunu görüyor. Burada tuhaf bir şekilde üzerimize koşan karakter bize dikkatli olmamızı ve temkinli durmamızı söylüyor. İlginç bir şekilde tekrar geri giden bu karakter bir anda ortadan kayboluyor ve akabinde ise malikanenin yolunu tutmaya hazırlanıyoruz.
 
Malikaneye döndükten sonra burada yaşadığımız olayların başlangıcı elbette yavaş yavaş başımıza ağrıtmaya başlıyor. Çünkü kapımıza gelen yeni bir gizemli mektupla beraber Liam'ın bizi buraya kadar takip ettiğini anlayabiliyoruz. Ancak onun yerine burada başka bir arkadaşının geldiğini ve bizi korkutmak amacıyla beraber çeşitli hamleler gerçekleştirildiğini söyleyebiliyoruz. Yani Liam bir nevi bir arkadaşını tutarak bizi korkutmasını istiyor. Bu korkutma sonrasında Liam, Kate'in ona telefon açacağını ve geri döneceğini düşünüyor. Ancak işler umduğu gibi olmuyor çünkü bu sapıklığın dozu gitgide saçma sapan bir hal alıyor.
Hikaye kısmının sona erişi / oyun bizlere neler sunuyor?
 
 

Olayların temeli tamamen bu şekilde yaşanıyor. Ana hikayeye daha fazla giriş yapmak istemiyorum çünkü bunu oyunda deneyimlemeniz daha keyifli olacaktır.

Bunun dışında elbette grafikleri ve animasyonların oldukça düşük olduğunu ve karakterimizin hareketlerinin de belli oranda kısıtlı olduğunu aktarabiliyoruz. Hızlı bir şekilde koşabildiğimiz, malikane içerisinde ışıkları açıp kapatabildiğimiz, yatağa ulaşarak bir sonraki güne geçmeye çalışabildiğimiz durumlarda çeşitli etkileşim olaylarının olduğunu aktarabiliyoruz. Fakat bu etkileşim durumları elbette hikaye içeriğiyle beraber bizlere sunuluyor. Yani oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca etrafta bununla nesnelerle beraber sınırsız bir şekilde etkileşime giremiyoruz. Kısa bir hikaye içeriğiyle beraber bu nesnelerle etkileşime girme konusunda bizlere çeşitli görevler veriliyor.
 
Gergin bir ortam bulunuyor 
 
 

Oyunda elimizde telefonla karanlık odalara doğru geçiş yapabiliyor, şartelin attığı durumlarda elbette elimizdeki telefonun flaşından yararlanabiliyor ve o gergin ortamı burada sonuna kadar hissedebiliyoruz. Bu deneyimle beraber gerçekten de kendimizi sürekli olarak kasabiliyor ve tüylerimizin diken diken olduğunu da aktarabiliyoruz.

Ortam ve atmosfer olarak gayet başarılı bir yapının oğlundan bahsedebiliyor ve bunun dışında elbette gideceğimiz yerlerin burada belirli olduğunu da söyleyebiliyoruz. Çizgisel bir yapıya sahip olan bu oyunda küçük bir bölge içerisinde bulunuyor ve burada yapacaklarımızla hayatta kalmanın yollarını arıyoruz. Oyunda aynı zamanda jumpscare dediğimiz durumlarla karşılaşabiliyor ve her ne kadar korkunç canavarlar ve yaratıklar olmasa da bir anda karakterleri görmemiz elbette burada korkutucu durumları beraberinde getiriyor.
 
 

Bunun dışında elimizdeki telefon aracılığıyla arama yapabiliyor, mesajlar gönderebiliyor ve çeşitli görüşmeleri burada gerçekleştirebiliyoruz. Eğer kendinizi bağımsız ve kısa bir gerilim hikayesine atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Aynı zamanda oyunun Steam sayfası üzerinde ücretsiz bir demo sürümü bulunuyor. 15-20 dakikalık bir demo sürümü ile beraber oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilir ve satın alıp almayacağınıza da burada karar verebilirsiniz.
 
Son olarak oyunun sonlarında şaşırabileceğiniz çeşitli olayların olduğunu görebiliyor ve kısa ama tatmin edici bir deneyimle karşılaşmanız mümkün olabiliyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Bölüm Sonu Canavarı Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 5 Mayıs 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 03 Mayıs The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 03 Mayıs Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 03 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 03 Mayıs The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 03 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler