BSC Özel: GamesCom'dan Görüntüler 2

20.08.2010 01:48 Ersin Kılıç


Warren Spector vs Erdinç İyikul
 
     Avrupa'nın en büyük ve dünyanın sayılı oyun fuarlarından GamesCom fuarı tüm hızı ile devam ediyor. Dün halka açılışını da yapması ile çok daha renkli, bir o kadar da kalabalık bir görünüme bürünen GamesCom fuarından haberler ve görüntüleri sizlere sunmaya devam ediyoruz.
 
     Bir çok duyurunun da yapıldığı fuarda, merak ettiğimiz oyunlardan da bir çok yeni bilgi ve görüntüye kavuşmaya devam ediyoruz. Yaptığımız haberler ve özel içerikler ile GamesCom fuarı, bizim için de tam manası ile dolu dolu geçiyor. Sitemizin Genel Yayın Yönetmeni Erdinç İyikul'da fuardan görüntüler ile GamesCom'un nabzını tutmaya devam ediyor.
 
     GamesCom fuarından bir çok video içerik ve süpriz bilgiler ile döneceğimizi söylemiştik. Bunlardan ilki ise yukarda kendisini ele veriyor. Yukardaki resimde de görebileceğiniz gibi Erdinç İyikul, şu sıralar Wii'nin en önemli oyunlarından biri olan Epic Mickey'in başını çeken ve Deus Ex, Thief ve System Shock gibi bir çok başarılı oyuna imza atan Warren Spector ile yan yana. Fuar dönüşü BSC özel ropörtajı ile karşınızda olacağız.
 
     Gelelim fuar alanından özel olarak çektiğimiz yeni resimlere ;
 
     Microsoft, en önemli kozlarından biri olan Halo: Reach için çoktan kolları sıvamış durumda. Oyunun çıkış tarihi yaklaştıkça bu tanıtımlar da çok daha önemli rol oynamaya başladı. Doğal olarak oyunun çıkışından önce gözükeceği son fuar olan GamesCom 2010 fuarı da Halo ile fanlarının buluşması için güzel bir adres olmuş.
 
     Hemen altında ise fuar yorgunluğunu atmaya çalışan ziyaretçileri görüyoruz.
 
Halo Reach
 
 
     İlk günlerini basına özel etkinlik ve konferanslar ile açan GamesCom 2010 fuarı, dün yani 19 Ağustos itibari ile kapılarını sonuna kadar açtı. Yani normal ziyaretçiler de fuar alanını ziyaret etmeye başladı. Hal böyle olunca fuar alanı daha kalabalık ve renkli bir hal almış. Oyun fuarlarının değişmez unsuru olan uzun kuyruklar da cabası.
 

 
     Gelelim dünde bazı resimler paylaştığımız FIFA 11'e. Aşağıdaki resimde FIFA 11'in PC versiyonunu görüyorsunuz. Evet ilk bakışta konsol sürümleri ile aynı gelebilir fakat EA Sports'un sır perdesi GamesCom fuarında kalkmış oldu. Hatırlayacağınız gibi FIFA'nın PC sürümünün de konsol versiyonu ile aynı olacağı açıklanmıştı. Bu doğru, fakat PC versiyonu biraz geriden gelecek gibi gözüküyor. Oyunun PC versiyonu FIFA 10'un aynısı olacak. Yani menüler ve özellikler aynı olacağa benziyor. Tabi sonradan bazı değişiklikler yapılmaz ise. Buna rağmen güncel kadrolar ve bazı yeniliklerin oyuna ekleneceğini düşünüyoruz. Eski FIFA PC oyunlarını düşünecek olur isek bence gene de güzel bir gelişme. Buna rağmen resmi açıklama yapılmadan paçaları sıvamayalım derim..
 
FIFA 11 PC
 
     FIFA'dan sonra kameralarımız tabi ki PES 2011'e kaymış. Konami futbol oyunu denince akla gelen ilk isimlerden biri olan PES'in 2011 versiyonuna gene çok güveniyor. Köklü değişiklikler yapıldığı söylenen serinin 2011 srümünde de kapağı süsleyen Messi ise Konami stantlarını da en çok süsleyen karakterlerden biri olmuş.
 
PES 2011
 
     Gelelim fuardaki Star Wars etkilerine. Özellikle Old Republic ile Star Wars hayranları oldukça mutlu olacaklar. Star Wars'ın her fuarda olduğu gibi bu fuarda da etkisi oldukça büyük gözüküyor. tabi Old Republic'ten önce ışın kılıçlarını Force Unleashed 2'de çekeceğiz. Erdinç İyikul şimdiden ısınma turlarına başlamış. Sırtını Darth Vader'a yaslayan Erdinç'e dikkatli ol dilerklerimi de göndereyim. Zira ikinci bir Starkiller vakası gelmesin.
 
     Dart Maul ise gene tüm ihtişamı ile fuar alanında cirit atmaya devam etmiş.
 
Star Wars
 
Star Wars
 
     Aşağıdaki resim ise bana Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın başrollerini oynadığı "Nereye bakıyor bu adamlar?" filmini hatırlattı. Hakkatten "nereye bakıyor bu adamlar?" diye içimden geçirirken ellerindeki kontroller'ı farkettim. Anlaşılan girişimci ruhu bir şey kaybetmemiş. Tavandaki oyunu ise oldukça merak ettiğimi söylemeliyim.
 
 
     Gelelim fuarda biraz sessiz kalan Nintendo'ya. Nintendo son bir kaç yıldır GamesCom'da çok aktif değil. Oyunlarının duyurusunu Eylül ayında yaptıkları özel sunumlara veya TGS fuarına saklıyorlar. Buna rağmen fuarda daha önce duyurulan bir çok önemli yapımları ile tabi ki yer almışlar. Bu yapımların başında ise Epic Mickey ve Metroid Other M gibi önemli oyunlar geliyor. Zaten bir çok yerde E3'ün galibi olarak gösterilen 3DS etkisi bile GamesCom'a gitmek için bir neden olarak üst sıralarda gösterilebilir. Resimlerde de görebileceğiniz gibi başta 3DS olmak üzere Nintendo oyunlarına ilgi her zamanki gibi üst seviyede.
 
3DS

Wii

Metroid Other M
 
     GamesCom fuarı 22 Ağustos'a kadar kapılarını açık tutacak. Fuarın nabzını tumaya devam eden Genel Yayın Yönetmenimiz Erdinç İyikul'un bir çok süpriz ile dönüş yapacağını şimdiden söyleyebilirim. Fuardan en son haberler, duyurular ve özel ropörtajlar için bizi takip etmeye devam edin.
 
     Şimdi de fuarda BSC objektiflerine yansıyan diğer resimlere geçelim.
 
GamesCom 2010

GamesCom 2010

GamesCom 2010


GamesCom 2010

GamesCom 2010


GamesCom 2010
 
 
Not : Fuar alanından çektiğimiz bu özel görüntüler izin alınmadan kullanılamaz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Bölüm Sonu Canavarı Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 5 Mayıs 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 32 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
God of War Ragnarök'ün PC Sürümü Yakında Duyurulabilir 1 Saat önce Birinci Dünya Savaşı Temalı Korku Oyunu Conscript Çıkış Tarihi Açıklandı 2 Saat önce Bleach: Brave Souls Xbox One ve Switch Konsollarına Geliyor 3 Saat önce Marvelous Game Sunumu İçin Tarih Verildi 3 Saat önce Call of Duty: Black Ops 6 İçin Live Action Fragman Yayınlandı 28 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler