BSC Özel: Sony'nin Yeni Monitörünü Denedik

PS Monitör oldukça yenilikçi bir teknolojiye sahip.
19.08.2011 22:15 Ersin Kılıç


     Sony geçtiğimiz aylarda düzenlenen E3 2011 fuarında duyurduğu Playstation markalı monitörü Gamescom fuarında da yer aldı. Genel Yayın Yönetmenimiz Erdinç İyikul sahip olduğu özellikler ile dikkat çeken Playstation marka monitörü Gamescom fuarında deneme fırsatı buldu. Bende monitör ile ilgili ilk izlenimleri sizlere aktarmaya çalışacağım.
 
     Sony'nin bu yeni ürününün en büyük özelliği tabi ki split screen oynama imkanı sunması. Playstation monitör sayesinde iki oyuncu monitöre özel olarak geliştirilen gözlükleri takarak aynı ekran üzerinden tam ekran olarak oyun oynayabilecekler. Yani alışılagelmiş split/screen özelliğini bir kenara bırakarak aynı ekranda iki kişi birden oyun oynayabilecek.
 
     23.5 inç boyutuna sahip olan monitör, bu ilginç özellik dışında 3D desteğine de sahip. Peki böylesine ilginç bir kullanım vaat eden Playstation monitörün performansı nasıl?
 
     Gamescom fuarında monitörü deneyen Erdinç, monitörün özellikle aynı ekran üzerinden iki oyuncuya imkan sunan sisteminin gayet başarılı işlediğini belirtti. Böylesine yenilikçi bir sistemi kullanan monitörün en büyük handikabı ise renklerde karşımıza çıkıyor. Sistemin gayet iyi işlediğini belirten Erdinç İyikul, çift görüntüyü üst üste bindiren bu teknolojinin oyunun renk tonlamalarında bazı kayıplara neden olduğundan ve eski canlılığını yitirdiğinden de bahsetti.
 
     Erdinç'in iki kişinin rahatlıkla oyun oynayabildiği bu monitör için söylediği en keskin kelime ise "Yenilikçi" oldu. Konsolun 3D özelliği ve sistemini düşünürsek gerçekten yenilikçi bir ürün olduğunu kabul etmemiz gereken monitörün Türkiye satış fiyatı ise 1500 TL olacak.
 


 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 50 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, Eski Deviation Games Geliştiricileriyle Yeni Stüdyo Kurdu 45 Dk önce Terapist Görevini Üstlenebileceğimiz Vampire Therapist Görsel Roman Tarzıyla Geliyor 1 Saat önce Gray Zone Warfare Erken Erişim İnceleme 1 Saat önce Psikolojik Dram Oyunu The End of You 20 Haziran'da Çıkacak 2 Saat önce Kıyamet Sonrası Taktik Oyunu Neverdark Yakında Steam'de 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler