Bağımsız Yapımcıdan Yeni Bir Oyun: Blackspace

25.02.2012 02:12 Samet Konuksal


     Uzun yıllar boyunca Electronic Arts'ta çalışmış Volga Aksoy ile ortağı Jerry Phaneuf, yeni bir bağımsız ekip oluşumu PixelFoundry Games'in kurulumunun ardından ilk oyunlarını duyurdu; BlackSpace.
 
     Bu senenin son çeyreğinde PC'deki indirilebilir platformlarda göreceğimiz BlackSpace'in oldukça karışık bir temaya sahip olduğun söylemek mümkün. Bu noktada oyunun yapımcısı Volga Aksoy, BlackSpace'i şöyle anlatıyor;
 
     "BlackSpace, gerçek zamanlı strateji (RTS) ve aksiyonu birleştiren, ayrıca ekonomi ve savunmada randımanı öngören yeni bir tarz oyundur. Oyuncular keşfedilmiş uzayın uç noktalarında operasyonlarını sürdürebilmek için çevrelerindeki mineralleri ve diğer kaynakları kullanıp, gerektiğinde üslerini ve mürettebatlarını korumak için mücadele vereceklerdir.

     Oyun X sınıfı asteroitler üzerinde yer alır ve oyuncular özel bir düşük yerçekimi operasyon destek aracı ile yüzey ve yörüngesel operasyonlarını kontrol ederler. Aracın güvenli ve randımanlı kullanımı beceri ve kabiliyet gerektirir. Ancak oyuncu aracın kumanda hakimiyetini kavradığında, araç adeta oyuncunun elinin bir uzantısı gibi işlev görmeye başlar. Bu sayede üssün komutasını sağlamak, kazı çalışmalarını yürütmek, büyük ve alışılmadık maden yataklarının aranmasını kolaylaştırıp gerekirse üssünüzün savunmasına destek vermekte eşsiz bir öncü olacaktır.

     Oyun alanı gök cismininin tüm yüzeyini ve yörüngesini kapsar. Böyle eşsiz bir platform, oyuncuya katmanlı ve stratejik haritalar sunarken, onların karşılarına çıkacak sorunlara farklı ve beklenmedik çözümler keşfetmelerini sağlayan yegane bir tecrübe yaşatacaktır."

     Oldukça ilginç bir konsepte sahip olan BlackSpace adına şimdilik dört adet görsel ve aşağıdaki pek bir gizemli olan videodan başka bir şeyimiz yok. Günümüzde çıkan oyunlara göre gerçekten sıradışı bir temayla gelen BlackSpace hakkında yayınlanan ilk medya öğelerine aşağıdan göz atabilirsiniz.
 

Yeni Ekran Görüntüleri
İlgili İçerik Oyunun Künyesi
BlackSpace Platformlar: PC Geliştirici: PixelFoundry Games Dağıtıcısı: PixelFoundry Games Tür: RTS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 38 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Palworld İçin Yeni Güncelleme Geliyor: Yeni Pals Türleri Yolda 1 Saat önce Life is Strange Yapımcılarının Yeni Oyunundan Fragman Yayınlandı 1 Saat önce EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 8 Saat önce Dead Island 2 İçin Fan Yapımı DLSS 3 Modu Yayınlandı 8 Saat önce Platform Oyunu The Smurfs: Dreams Duyuruldu 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler