Battlefield 3 İran'da Yasaklandı!

Popüler otel vurma sahnesi Tahran bölümlerinden birine ait.
29.11.2011 13:21 Gökhan Yılmaz

 
     İran polisi Battlefield 3'ü yasadışı ilan ederek ülke içerisinde artık illegal olduğunu duyurdu. Ülke çapındaki tüm oyun mağazalarında satışlar yasaklandı. Peki neden?
 
     Battlefield 3'ün İran'da yasaklanmasının sebebi çok basit, oyunda Amerikalıların İran'ın başkenti olan Tahran'da savaşıyor olmaları. Fars haber ajansına göre 5000 İranlı genç oyunun yasaklanmasının ardından online dilekçe göndermiş.
 
     Yapılan açıklama şu şekilde: "Bu video oyununda anlatılan hikayenin hayali olduğunu biliyoruz fakat bizce bu tip bir senaryo Kuzey Amerika'nın tüm dünyanın İran'dan korkması gerektiğini inandırmaya çalıştığı bir dönemde kasten çıkartılmıştır."
 
     EA, ise bu konu hakkında Battlefield 3'ün zaten hiç bir zaman İran'da yasal olarak satışa sunulmadığını ve oradaki kopyaların zaten illegal olduğunu açıkladı.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 28 Ekim 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 28 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 49 Dk önce Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 1 Saat önce Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 2 Saat önce Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 3 Saat önce Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler