BioWare Başkanından JRPG'lere Eleştiri

Final fantasy 13 son zamanlarda çıkan en ünlü JRPG
19.12.2009 00:13 Alkan Adakaner

Sıra tabanlı RPG oyunlarının yoğun olarak yapıldığı Japonya'da bu tarz oyunların büyük ilgi görüyor. Hatta Japonya'nın en çok sevilen ve satan oyunları da bu tarz oyunlar. Demon's Souls gibi Japon kökenli ve Batı'da ilgi gören aksiyon-RPG oyunlarına rastlamak pek de kolay değil.
 
Bu tarz RPG'ler Batı'da Japonya'aki kadar tutulmasa da ilgiden yoksun oldukları da söylenemez, fakat son dönemde bu tarz oyunların büyük bir düşüşe geçtiği de bir gerçek. Japon oyun sektörünün son dönemlerde düşüşte olmasının nedenlerini bu oyunlara bile bağlayanlar var.
 
Japonya'da Final Fantasy 13'ün heyecanının yaşandığı bugünlerde mükemmel RPG oyunlarıyla tanınan Batılı Bioware başkanı Greg Zeschuk'tan Japon tarzı RPG oyunlarına ağır eleştirler geldi.
 
 
Greg Zeschuk; Japon RPG'lerin son dönemde gözden düşmesi hakkında "JRPG'lerin düşüşte olmasının en büyük nedeni gelişimden yoksun olmaları" dedi ve ekledi "Aynı şeyi ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar. Daha iyi giyim, daha sevimli görünüm, ama hala aynı deneyimi yaşatıyorlar."
 
BioWare Başkanı "Benim favorim -ki görünce oldukça eğleneceksiniz; diyalog sisteminin soru sorma şakası" Bunu mu yapmak istiyorsun yoksa bunu mu? sorusuna "hayır" dememe rağmen "diyalog sisteminin "evet" dedirtene kadar aynı soruyu sorması. Malesef bu JRPG'lerde karakteristik birşey." açıklamasıyla ağır eleştirisini sürdürdü.
 
 
Japonlar Bioware Başkanının sözlerini ciddiye alır mı bilinmez, ama Japon oyun sektörünün kurtulması için Demon's Souls gibi Batı'da oldukça ilgi gören oyunların çıkması şart gibi görünüyor.
 
 
kaynak 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Mass Effect 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Bioware Dağıtıcısı: EA Games Tür: RPG Çıkış Tarihi: 29 Ocak 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima En İyi Tek Oyunculu "Playstation PC" Oyunu Oldu! 5 Saat önce Assassin's Creed Shadows Zorunlu internet Bağlantısı Gerektirmeyecek 6 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs PGL Wallachia Sezon 1 Şampiyonu Team Spirit Oldu! 19 Mayıs Yeni Skyrim Modu NPC'lerin Kafasını ve Saçlarını İyileştiriyor 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler