Bioshock: Infinite'te Dini Göndermelere Tepki

17.04.2013 10:04 Alkan Adakaner


Bu haber az da olsa spoiler içerir
 
    Bioshock: Infinite'te bir sahne bazı oyuncuların tepkisini çekti. Columbia'ya girmeden önce Hristiyanlıkta günahlardan arınma olarak bilinen vaftiz uygulamasını oyunda gören bazı oyuncular bunun dini değerlere hakaret olduğunu düşünüyorlar.
 
    Bunun nedeni ise Columbia'nın düzeninin aslında pek de "iyi değerler" üzerine kurulmamış olması diyebiliriz. Oyuncular bu tür dini göndermelerin kendi inançlarına hakaret olduğunu düşünüyorlar ve paralarının iade edilmesi gerektiğini söylüyorlar.  Açıkçası bu bize biraz para iadesi isteyen oyuncuların, oyunu bedavaya kapatma cinliği gibi geldi.
 
   Bu arada Vaftiz olayının eski Yunanistan'da da Hristiyanlık öncesi bir dönemde wikipedia sayesinde öğreniyoruz. Yani Irrational Games, vaftiz olayını Yunan mitolojisinden aldık derse oyuncuların pek itiraz hakkı da kalmaz gibi görünüyor.
 
Not: Diğer inançlara hakaret niteliğindeki yorumlar silinecektir.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
BioShock: Infinite Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Irrational Games Dağıtıcısı: 2K Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 26 Mart 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 3 Saat önce Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 3 Saat önce Sızıntı: God of War: Ragnarök Yakında PC İçin Duyurulacak 4 Saat önce Epic Games Ücretsiz Gizemli Oyun Kampanyasına Geri Döndü 5 Saat önce Ubisoft'un Yeni Oyunu Hades II Nedeniyle Ertelendi 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler