Bir Oyunun Senaryosu Nasıl Katledilir (EA Örneği)

Derin bir macera oyunu yerine sıradan bir shooter oyunu oynamak!
26.05.2011 08:13 Alkan Adakaner


     Electronic Arts'ın Shadows of the Damned'ın oyun yapısına müdahale ettiğinden ve oyunu macera türünden aksiyona kaydırdığından daha önceki bir haberimizde bahsetmiştik. Şimdi EA'in bununla yetinmediğini de öğreniyoruz. Shadows of the Damned'ın senaryosu da bizzat Electronic Arts tarafından değiştirilmiş. Üstelik sıradan bir Hollywood filminden farksız olması istenmiş.
 
     Oyunun geliştiricisi Grasshopper Manufacture'dan Goichi Suda'nın açıklamasına göre oyunda ilk aşamada ateşli silahlar yokmuş ve yakın dövüş üzerine yoğunlaşılmış. EA ise oyunun aksiyona kaymasını istediğinden bu durumun değişmesini istemiş.
 
     Hatırlarsanız Goichi Suda'nın Kurayami adlı (İngilizce adı Darkness) bir projesi vardı ve bu proje aslında Shadows of the Damned'ın ilk haliydi. Kafka'nın Şato adlı öyküsünden esinlenen oyunun senaryosu bizi meraklandırmıştı. Anlaşılan senaryonun Kafka'nın öyküsünden uzaklaşmasının nedeni de Electronic Arts'mış.
 
     EA Partners başkanı David DeMartini senaryoyu "kaçırılan kız arkadaşını kurtaran genç savaşçı" başlığı altında değiştirilmesinin daha iyi olacağını söylemiş. Peki neden mi? Tabi ki herkesin ilgi göstereceği popüler bir konu olması nedeniyle.

    Oyun dünyasında sırf daha fazla satış olsun diye bir oyunun senaryosunun bu şekilde rezil edilmesi (Shadows of the damned'ın senaryosu daha nasıl basit olabilir ki?) üzüntü verici. Aslında burada tek suçlu da Electronic Arts değil, geliştirici firma da anlaşılan hiç bir itirazda bulunmadan durumu kabul etmiş.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Shadows of the Damned Platformlar: PS3 XBOX 360 Geliştirici: Grasshopper Manufacture Dağıtıcısı: EA Games Tür: Action Çıkış Tarihi: 24 Haziran 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler