Bir Sansür Haberi de Dead or Alive'dan Geldi

23.03.2011 12:53 Ersin Kılıç


     Oyunlarda sansür uygulamaları her geçen gün artmaya devam ediyor. Sansür uygulayan devletlerin başında ise tabi ki Almanya ve Avusturalya gibi ülkeler geliyor. Bu ülkelerde çıkan oyunlarda genelde kan ve cinsellik unsurlarını göremiyoruz. Sansürden nasibini alan bir diğer ülke ise tabi ki Amerika.
 
     Hatırlarsanız dün yaptığımız haberde Dead Island'ın logosundaki sansür uygulamasından bahsetmiş ve oyunun Amerika versiyonunda logodaki değişikliği belirtmiştik. Benzer bir sansür uygulaması ise Dead or Alive Dimensions için geldi.
 
     Nintendo 3DS için çıkacak olan ve konsolun en başarılı çıkış oyunlarından biri olan Dead or Alive Dimensions'un Amerika kapağı sansürlendi. Açıkçası ilk bakışta sansürü ayırt etmek oldukça güç. Haliye "böyle bir sansüre ne gerek vardı?" sorusu da akıllara geliyor. Oyunun Amerika kapağında Kasumi'nin bacağı, elbisesi ile biraz daha örtülmüş. kapak tasarımlarına aşağıdan göz atabilirsiniz.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dead or Alive Dimensions Platformlar: 3DS Geliştirici: Team Ninja Dağıtıcısı: Tecmo Tür: Dövüş Çıkış Tarihi: 20 Mayıs 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 5 Saat önce Dead Island 2 İçin Fan Yapımı DLSS 3 Modu Yayınlandı 5 Saat önce Platform Oyunu The Smurfs: Dreams Duyuruldu 5 Saat önce Kıdemli LucasArts Lideri Matthew Shell Hayatını Kaybetti 6 Saat önce Tekken 8'in Yeni DLC Karakteri Belli Oldu 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler