Blizzard DOTA da Neyin Nesi?

Tyrael'i yönetmeyi kim istemez ki?
26.10.2011 16:31 Samet Konuksal


     MobA(Massively Online Battle Arena) oyun dünyası DOTA tarzı oyunlarla kızışmışken Blizzard neden "Blizzard DOTA" ismindeki bir moda başlangıç yaptı? Blizzard'dan Samwise Didier, ilginç bir yaklaşımla birlikte bunu açıkladı.
 
     Blizzard'ın Starcraft II: Heart of the Swarm ile birlikte kullanıma sunacağı Blizzard Arcade sisteminin ilk resmi modu olan Blizzard DOTA'nın yapılma sebebi, Blizzard'ın bir Street Fighter oyunu yapamamasından kaynaklanıyor.
 
     Evet, işte Didier'in dedikleri; "Blizzard'ın evrenlerindeki karakterleri bir oyunda karşılaştırmak istedik. Buna 'Blizzard All-Stars' da diyebiliriz. Blizzard olarak bir Street Fighter oyunu yapamayacağımıza göre en uygun sistem de DOTA'nın oyun sistemi geldi."
 
     Şakayla karışık cümleler sonrası Didier, "Aslında bu tarzı seviyoruz. Bu yüzden bir tane de bizim karakterlerimiz için yapmak istedik. Örneğin Dune 2'yi ve Everquest'i de çok seviyorduk. Sonrasında ise Warcraft ve World of Warcraft geldi.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Heroes of the Storm Platformlar: PC Geliştirici: Blizzard Entertainment Dağıtıcısı: Blizzard Entertainment Tür: MOBA Çıkış Tarihi: 2 Haziran 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 01 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi PlayStation Plus'a Geldi 01 Mayıs Deliver Us Mars Stüdyosu KeokeN Tüm Ekibi Dağıttı 01 Mayıs Fallout Dizisi İki Haftada 65 Milyon İzleyiciye Ulaştı 01 Mayıs Assassin’s Creed Mirage iPhone 15 Pro'ya Geliyor: Tarih Verildi 01 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler