Blizzard DOTA'nın İsmi Değişebilir

Valve patronu Gabe Newell şimdiden 800 saatin üzerinde DotA 2 oynamış.
22.08.2011 18:03 Gökhan Yılmaz

 
     Valve ve Blizzard'ın yolları DotA konusunda kesişince ortaya bir belirsizlik doğdu.Valve  geçtiğimiz sene DotA'nın isim haklarını aldığında Blizzard bu konuda "Doğru değil" yorumunu yapmıştı. Aradan zaman geçti ve DotA 2'nin ortaya çıkmasıyla konu yine gündeme geldi.
 
     Bir yanda DotA 2, diğer yanda da Blizzard DOTA derken iki oyunun da çıkışına yaklaşıyoruz. Blizzard ücretsiz olarak sunacağı bu StarCraft II modunun ismini değiştirip değiştirmemesi konusunda kararsız kaldı. Valve'in isim hakkını satın almış olması bu durumun kaynağı (Dip not olarak DotA'nın orijinalde Blizzard oyunu olan Warcraft III'ün modu olduğunu hatırlatalım).
 
     Valve, isim hakkını almasının nedeni olarak modun orijinal yapımcısı olan IceFrog'un bu konudaki talebini gösteriyor. Sonuçta oyunculara devam oyunu olarak sunulacak bir şeyin DotA 2 olması daha mantıklı. Fakat Blizzard ise bunun oyuncu topluluğuna zarar verdiğini savunuyor ve gelecekte ne olacağını bilmediği için olası bir telif sorunu çıkmaması için ismi değiştirmeye hazırlanıyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Heroes of the Storm Platformlar: PC Geliştirici: Blizzard Entertainment Dağıtıcısı: Blizzard Entertainment Tür: MOBA Çıkış Tarihi: 2 Haziran 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EMEA Masters Spring 2024 Şampiyonu Eintracht Spandau Oldu! 1 Saat önce Dead Island 2 İçin Fan Yapımı DLSS 3 Modu Yayınlandı 1 Saat önce Platform Oyunu The Smurfs: Dreams Duyuruldu 1 Saat önce Kıdemli LucasArts Lideri Matthew Shell Hayatını Kaybetti 2 Saat önce Tekken 8'in Yeni DLC Karakteri Belli Oldu 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler