Blow: "Youtube, The Witness için Beni Uyarmıştı"

16.12.2013 08:22 Alkan Adakaner


     Daha önce Braid adlı oyunuyla tanıdığımız Jonathan Blow, şu sıralar The Witness adlı oyun üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu oyunu ilk olarak Sony konsollarına çıkaracak olan Blow ilginç bir durumla karşılaşmış.
 
    Bildiğiniz gibi oyuncuların yüklediği çeşitli videoların Youtube üzerinden yayını konusunda telif hakları ile ilgili sorunlar çıkmıştı. The Witness'ın videosunu youtube'ta yayınlayan Jonathan Blow'a aylar önce bir uyarı gelmiş. Youtube'un uyarısında "The Witness"ın haklarının Sony'e ait olduğu ve yayınlanan videonun telif haklarını ihlal ettiği belirtilmiş.
 
     İşin ilginç yanı The Witness'ın hakları Sony'e ait değil. Jonathan Blow daha önce bu oyunun haklarının kendisinde olduğunu açıklamıştı. Yani youtube'ta oyun videolarındaki telif hakları konusu geliştiricileri bile zor durumda bırakıyor. İnsanlar kendi geliştirdikleri oyunlarda bile zorluklarla karşılaşıyorlarsa, diğer oyuncuların durumunu düşünmek çok zor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Witness Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Number None Inc. Dağıtıcısı: Number None Inc. Tür: Puzzle Çıkış Tarihi: 26 Ocak 2016
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
8 Aylık Çalışmanın Ardından Dark Souls Re-Remastered Modu Çıktı 1 Saat önce Intel Extreme Masters Dallas 2024 Başlıyor! 2 Saat önce İptal Edilen The Divison Hearland'dan Oynanış Görüntüleri Sızdırıldı 2 Saat önce VCT 2024 Masters Şanghay'da 2. Round Tamamlandı! 3 Saat önce Skull and Bones Kısa Süreliğine Oynaması Ücretsiz Olacak 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler