"Blu-Ray Aksesuar Olarak Gelebilir"

Microsoft'un desteklediği HD DVD oynatıcıda, Xbox 360 için aksesuar olarak piyasaya sürülmüş ama beklenen ilgiyi yakalayamamıştı.
22.10.2009 11:44 Ersin Kılıç

Yeni nesil konsollar çıktığında en merak edilen noktalardan birisi de medya savaşını hangi tarafın kazanacağıydı. Oyun sektöründe ve forumlarda da bir çok tartışmalara neden olan bu medya savaşını kazanan taraf ise desteklemeler ve anlaşmalar ile birlikte Blu-Ray oldu.
 
Microsoft'un desteklediği HD-DVD, Blu-Ray karşısında beklemediği bir mağlubiyet yaşadı. Blu-Ray formatının özellikle sinema sektöründe uzunca bir dönem tek el olacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Peki öncelikle HD DVD'de ısrar eden Microsoft'un bu duruma bakış açısı nasıl?
 
İşte bu tarz soruları yanıtlayan Microsoft'tan Steve Ballmer ;

"Xbox 360 için Blu-Ray desteği sunmalı mıyız? Açıkçası şu an için bilmiyorum. Ama sektördeki duruma göre ilerleyen zamanlarda aksesuar olarak bu desteği sunabiliriz. Şahsen film sektörünün geleceğini firmaların istekli olması durumunda indirilebilir ortamlarda görüyorum. Ama aksi bir durumda konsolumuzda sadece oyun değil, medya özelliklerinin de barınmasını istediğimiz için duruma göre kararlar alabiliriz." 

İlerleyen dönemlerde Xbox 360 için Blu-Ray aksesuarı görürseniz pek şaşırmayın.

Kaynak
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 20'de Gruplar Belli Oldu! 1 Saat önce VCT 2024: EMEA 2. Aşama Turnuvasında 2. Hafta Başlıyor! 25 Haziran VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2'de 5. Hafta Tamamlandı! 25 Haziran Amazon Prime Gaming Temmuz Ayında 15 Ücretsiz Oyun Dağıtıyor 25 Haziran Steam 2024 Yaz İndirimleri Başlıyor: Yüzlerce Oyun İndirime Giriyor 25 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler