Boğaz Harbi Oyun Motoru Değiştirdi

Boğaz Harbi'nin ikinci betasından ve eski oyun motorundan bir ekran görüntüsü.
02.08.2011 15:24 Gökhan Yılmaz

 
     Boğaz Harbi: Çanakkale Savaşı Destanı sadece PC için geliştirilen ve tamamen Türk yapımı olan bir FPS oyunuydu. Yaklaşık 2,5 senedir geliştirilen oyun büyük bir değişime giderek oyun motoru konusunda farklı bir seçim yaptı.
 
     Oyunun geliştiricisi Kodgraf, oyunu mobil platformlara da geliştirmek istediği için eski motoru olan Torque 3D'yi terk ederek Unity 3D'ye geçiş yaptı. Artık Boğaz Harbi'ni iOS ve Android tabanlı mobil cihazlarda da görebileceğiz.
 
     Yapımcının bunca zamandır Torque 3D ile çalışmış olması onlara büyük bir bilgi ve tecrübe birikimi sağlamış ve yeni motora geçerken kısa bir alışma süreci atlatacaklar fakat bunun fazla sorun olmayacağını düşünüyorlar. Yeni oyun motoruna hızlı bir şekilde adapte olarak geliştirme sürecine devam edecekler.
 
     Aynı zamanda Unity 3D'ye geçilmesiyle birlikte oyunun görsel anlamda daha kaliteli olacağı bildiriliyor. Oyunun yeni videolarını Ramazan Bayramı'ndan sonra yani Ağustos ayını tamamladıktan sonra bekleyebiliriz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Boğaz Harbi: Çanakkale Savaşı Destanı Platformlar: PC Geliştirici: Kodgraf Oyun Stüdyosu Dağıtıcısı: Kodgraf Oyun Stüdyosu Tür: FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 43 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mortal Kombat 1 DLC Karakteri Homelander'a İlk Bakış Atıldı 1 Saat önce Sony Geri Adım Attı: Helldivers 2'den PSN Zorunluluğu Kaldırıldı! 1 Saat önce Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 05 Mayıs Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 05 Mayıs Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 05 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler