Bunlar GTA V'in İlk Sızan Detayları Olabilir mi?

2 Kasım'a ne kaldı şunun şurasında?
31.10.2011 16:34 Samet Konuksal


     Grand Theft Auto V'in videosunun geleceğinin duyurulmasından bu yana, çıkan söylentiler bitmek bilmedi. Ancak bu sefer konu söylenti değil. İnternetin en önemli paylaşım sitelerinden 4Chan.org'da ismini vermeyen bir kişi, GTA V'in "gerçek" detaylarını kullanıcılar ile paylaştı.
 
     Tabiki bunun sahte olup olmadığını bilmiyoruz. Fakat kendisinin yazdığına göre Rockstar'ın önemli isimlerinden biriyle bir bağı bulunuyor ve yazdığı yazıyı yazarken IP değiştirici bir program kullanmış.
 
     Kendisini inandırıcı kılan bir diğer neden ise, şimdiye kadar sitelerde pek görmediğimiz içeriklerden ve 2 Kasım'da yayınlanacak videonun süresini, saniyesine kadar bahsetmiş olması. Eğer 2 Kasım'daki video ile bu kişinin dedikleri uyuşursa, diğerleri de hemen hemen netleşmiş olur. Herneyse, gelelim detaylara;
 
     Öncelikle tekniksel detaylardan bahsedelim. 4Chan'de yazılana göre GTA V'in PC sürümü, konsollar ile birlikte çıkacak. GTA V'in PC sürümünü Rockstar Leeds yani, L.A. Noire'i PC'ye uyarlayan ekip yapacak. Ayrıca PC sürümünde GTA V'in GTA IV'den daha iyi optimize edileceği yazılıyor.
 
     Yazıda yazana göre Rockstar bu kez multiplayera da büyük önem verecek. GTA V'de bu kez hikayeyi oynayabileceğimiz co-op modu yer alacak. Ayrıca şehirde herkesin istediği gibi dolaştığı bir multiplayer modu bulunacak, bu mod konsolda 32 kişi, PC'de ise 64 kişi destekleyecek. Ayrıca PC kullanıcıları kendi özel sunucularını da kurabilecekler.
 
     Oynanış konusuna geldiğimizde ise yazana göre, GTA V'de serinin önceki oyunlarındaki eğlenceli, komik hileler geri dönecek. Paraşüt kullanabileceğiz ve oyuna daha fazla kız arkadaş eklenecek.
 
     Araç modlaması geri dönüyor. Dolayısıyla bazı sokak yarışları da bulunacak. GTA V'de 9 adet radyo istasyonu var ve türlü türlü müzikler içeriyor. Aranma seviyesi sınırı 6'ya çıkıyor ve askeri muhafızlar geri dönüyor. 
 
     Son olarak anahtar nokta; yazıyı yazan kişi GTA V'in ilk videosunun 1 dakika 4 saniye uzunluğunda olacağını yazmış. 
 
     BURADAN SONRASI HİKAYE AÇISINDAN OLASI SPOILER BİLGİLERİ İÇERİYOR
 
     Hikayesel açıdan verilen bilgilere baktığımızda, GTA V çoğu kişinin logodan tahmin ettiği üzere San Andreas'da geçiyor. Ayrıca oyun 2012'de geçtiğinden dolayı Maya Takvimindeki kehanete bazı değdirmeler de bulunuyor. 
 
     Şehrimizin sınırları GTA: San Andreas'dekiyle aynı olacak fakat içerik ve detay açısından çok daha fazlasını yansıtacak.

      57th Ballas veya the Eastside Azteca gibi çeteler de artık yönetimi ele alabilecek (lider olabilecek). Hatta kendi grafitilerine sahip olabilecekler. İsterseniz kendi grafitilerinizi kişiselleştirebileceksiniz.
 
     GTA V'deki karakterimiz İspanyol olup ismi Adrian olacak. Başlangıç hikayesi olarak karakterimiz, Los Aztecas çetesi tarafından dövülüyor ve soyuluyor. Ardından ise Los Santos'da oyuna başlıyoruz.
 
     Oyunun hikayesi genel olarak büyük bir para anlaşması hakkında dönecek. Bu bilgileri yayınlayan kişi, oyunun tadını kaçırabileceğinden tam anlamıyla söylemek istememiş. Genel olarak bu paranın San Andreas'daki bir uyuşturucu ticaretinden geldiği, ailemizle tehdit edildiğimiz söylenmiş. 
 
     Kendisinin yazdığına göre GTA V'in hikayesinin sonunda karakterimiz Adrian ölüyor. Bir sonraki oyunda veya ek pakette ise Adrian'ın kardeşi olarak parayı devralıp gereken yere ulaştırmaya çalışacağız.
 
     GTA V'de çeşitli hikaye sonlandırmaları da bulunacak. Yazılana göre iki adet iyi, iki adet de kötü olmak üzere dört farklı hikaye sonu bulunuyor. Fakat bu dört sonun hepsinde de Adrian ölüyor. Sanırım iyi sonlar kardeşimiz açısından bir şeyler ifade edecek.
 
     Son olarak GTA V, GTA IV ile aynı zaman dilimi içerisinde geçiyor. Bu bilgileri yazan sızdırıcımız, Niko'nun ölüp ölmediğinden tam olarak emin değil.
 
     İşte bu kadar. İnanıp inanmamak bizlere düşüyor. Ancak 2 Kasım'daki yayınlanacak video ile bu kişinin dedikleri uyuşursa, 4Chan'den gerçekten de önemli bilgiler sızmış olacak. 
     
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Grand Theft Auto V Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Rockstar North Dağıtıcısı: Rockstar Games Tür: Action Çıkış Tarihi: 17 Eylül 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 46 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 2 Saat önce Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri 11 Dalda Sahiplerini Buldu 3 Saat önce GTA Benzeri The Precinct İçin Resmi Oynanış Fragmanı Yayınlandı 4 Saat önce The Witcher 3 Resmi Mod Aracı REDkit Oyunculara Sunuldu 5 Saat önce Hayatta Kalma Aksiyon Oyunu V Rising, 11 Haziran'da PS5 için Çıkıyor 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler