Call of Duty: Black Ops Çalındı!

19.10.2010 04:24 Gökhan Yılmaz

 
     Call of Duty: Black Ops'un orijinal kopyası Alabama'daki basımevinden çalınmış. Hırsız, oyunun kopyalarından birkaçını korsan grupların bulunduğu bir forumun üyesine satmış. Bu iddiaların üzerine oyunu satın alan Ungodly Leaker ismindeki bu üye, oyunun diski ile çektiği fotoğrafları forum üzerinden paylaşarak oyunun nasıl olduğu ile ilgili yorumlar yaptı. Bu arada Ungodly Leaker'ın, çıkışından önce Halo: Reach için de aynı şeyi yapmış olduğunu belirtelim.
 
     Bu noktada işler daha da ilginç bir hal alıyor. Milyonlarca dolar yatırım yapılarak geliştirilen ve tarihin en büyük reklam kampanyalarından biri ile desteklenen bir oyunu çaldığınızda aşırı derecede dikkatli olmanız gerekir ki, buna oyunun resimlerini forumlarda paylaşmamak da dahil. Bu durumun üzerinde Treyarch'tan Josh Olin (80.000 kişinin takip ettiği Twitter hesabı: JD_2020) bu foruma üye olarak konu ile ilgili olan kişilerle görüşmeye başladı. Arasında Call of Duty: Black Ops'un betasını sızdıranların da bulunduğu kişilerden bilgi almaya çalışırken forumdan uzaklaştırıldı. Her şeye rağmen bazı kişiler ile forum dışından temasa geçerek 97SIRHB isimli üyenin Twitter hesabı (98SIRHB) üzerinden iletişim kurdu.
 
     Sonraki bir kaç saatte 97SIRHB'nin twitter hesabını takip ederek AIM için iletişim bilgilerini aldı ve telefon ile görüştü. Daha önce oyun sızdırmış kişiler ile görüşerek Call of Duty: Black Ops'un sızdırılıp sızdırılmadığını, nereden çalındığını ve kimlerden temin edildiğini sordu. Bu arada söz konusu forum da kapatıldı.
 
     Hikaye bu şekilde gerçekleşmiş fakat henüz ne olup bittiği ile ilgili kesin bir bilgi bulunmuyor. Eğer oyun gerçekten çalındıysa ve Call of Duty: Black Ops internete sızdırılırsa, Activision çok büyük bir zarar yapar ki, daha oyunun çıkmasına yaklaşık 20 gün var. Geçtiğimiz sene Modern Warfare 2 için de benzer bir olay gerçekleşmişti ve sorumluları oyun sızmadan yakalanmıştı.
 
     Aşağıda Josh Olin'in Twitter üzerinden yaptığı görüşmeler bulunuyor, oyunun forumda yayınlanan resimlerini Activision'ın telif haklarının bulunması nedeniyle yayınlamıyorum fakat Xbox 360 versiyonu olduğunu belirteyim.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Call of Duty: Black Ops Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Treyarch Dağıtıcısı: Activision Tür: FPS Çıkış Tarihi: 9 Kasım 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 21 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
KRAFTON, Palworld Oyununu Mobil Cihazlara Taşıyacak 8 Dk önce Starfield İçin Shattered Space Genişlemesi Yayınlandı 01 Ekim Warframe: 1999 İçin Ücretsiz Demo Sürümü 16 Ekim'de Geliyor 01 Ekim Like a Dragon: Yakuza Dizisinden Yepyeni Fragman Yayınlandı 01 Ekim Lords of the Fallen 2 Detayları Sızdırıldı: İşte Sahip Olacağı Yenilikler 01 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler