Call of Duty: Black Ops'dan Multiplayer Detayları!

02.09.2010 06:52 Samet Konuksal


 
 
     Activision'un daha önce duyurduğu 1 Eylül'de yapılacak olan(Türkiye saatiyle 2 Eylül) Call of Duty: Black Ops'un multiplayer seçeneğine özel konferansı bitti. Hâliyle Black Ops'un multiplayerindan detaylar da gelmeye başladı.
 
     İlk olarak Activision, oyunun multiplayer seçeneğinde gelecek olan yeni modlar için bir video yayınladı. Videoda geçen dört adet moddan ilki olan 'One In The Chamber' modunda oynayan bütün oyuncular bir pistol ile oyuna başlıyor. Bu pistoller bir adet kurşun içeriyor ve her düşman öldürdüğünüzde bir adet kurşun, cephanenize ekleniyor. Eğer pistol ile ateş edip de düşmanınızı vuramadıysanız, bıçağınıza başvurmak zorundasınız. Ayrıca bu modda oyuncular, sadece üç kez ölme hakkına sahip.
 
     İkinci mod olan 'Sticks and Stones'da cephanemiz, seriye Black Ops ile eklenen crossbow, ballistic knife ve tomahawk oluyor. Bu modda göze çarpan özellik ise tomahawkınız bir düşmana isabet ettiğinde düşmanınız o turdaki haklarını kaybediyor. 
 
     Üçüncü mod ise Counter-Strike oyuncularına pek tanıdık gelecek olan bir mod, 'Gun Game'. Gun Game modunda en güçsüz bir tabanca ile başlayıp, düşmanınızı öldürdükçe daha değerli silahlara sahip oluyorsunuz. Bunun yanı sıra bu modda bıçaklanarak ölürseniz, kullandığınız silahtan bir düşüğüyle oyuna devam ediyorsunuz.
 
     Call of Duty serisine Black Ops ile eklenecek olan modlardan en sonuncusunun adı ise 'Sharp Shooter' oluyor. Bu modla birlikte oyuncular aynı ve rastgele bir silahla başlangıç yapıyor. Ayrıca bu modda öldürdüğünüz her düşman için farklı seviyede bir 'perk' kazanıyorsunuz.
 
     İşte Call of Duty: Black Ops'un multiplayer modları bunlar. Görünüşe göre daha çok 'hardcore' oyuncu kitlesine hitâp eden bu modlar, zevkli vakitler sunacağa benziyor. Call of Duty: Black Ops'un modlarının tanıtıldığı videoya buradan ulaşabilirsiniz.
 
     Bunların yanı sıra konferanstan dikkat çeken özelliklere gelecek olursak, Call of Duty: Black Ops'da botlara karşı oyun oynayabileceğiz. Hatırlarsanız Modern Warfare 2'de bu özelliğin olmaması acemi oyuncuları epey yoruyordu. Bu mod, 'Combat Training' olarak oyuna aktarılmış. Bu özelliğin haricinde Call of Duty: Black Ops'daki profil ve sınıf oluşturma seçeneği daha da detaylandırılmış. Örneğin sembollerinizi artık kendiniz oluşturabiliyorsunuz. Önceki oyunun sembollerinde Türk Bayrağı'nın olmamasından şikayetçi olanlara iyi bir yenilik gibi gözüküyor. :)
 
     Ayrıca CoD: Black Ops'da üst üste düşmanınızı öldürdüğünüzde yaptığınız killstreak'e bağlı olarak kazandığınız Care Package'lar artık yeni silahlar içeriyor. Bunlardan ikisi, mini gun olan 'Death Machine' ve grenade launcher olan 'Grim Reaper'. 
 
     CoD: Black Ops ile gelen göze çarpan yeniliklerden birisi ise 'CoD Points' oluyor. Bu puanlama sisteminde öldürdüğünüz düşmandan, çözdüğünüz bombadan gibi çeşitli özelliklerden puanlar kazanıyorsunuz. Ayrıca yukarıda verdiğimiz videoda bulunan bu modlarda CoD Points'lerinizle bahis oynayabiliyor, puanınızı katlayabiliyorsunuz. Bu CoD Points'lerle çeşitli perkler ve silahlar açılabiliyor.
 
     Bunların yanı sıra Black Ops'da silahlarınızı yapılandırmak da daha seçenekli hâle getirilmiş. Renklendirme, clan taglarınızı üzerine koyabilme gibi seçenekler ile artık silahlarınızı kendi isteğinize göre şekillendirebilirsiniz. 
 
      Ek olarak Treyarch'dan Josh Olin, Activision'un beta planlarının olmadığını açıkladı. Josh Olin, "Biz zaten Activision ve Treyarch içerisinde-kendi aramızda- bir beta yapıyoruz. Binlerce insan oyunumuzu test ediyor. Ortaya çıkan beta söylentileri, sadece spekülasyondan ibaret." dedi. 
 
      Activision, konferans sırasında video çekimine izin vermediği için ikinci bir kişiden herhangi bir video yayınlanmadı. Ancak konferans sonrasında, davetlilerin oyunu test edebilmeleri için ayrılan bölümde video çekimi serbest. Anlaşılan bir kaç gün boyunca bol Call of Duty'li günler bizleri bekliyor olacak.
 
     9 Kasım'da çıkışını yapacak olan CoD: Black Ops'dan daha fazla detay için takipte kalın! 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Call of Duty: Black Ops Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Treyarch Dağıtıcısı: Activision Tür: FPS Çıkış Tarihi: 9 Kasım 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 30 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 1 Saat önce VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 5 Saat önce Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 5 Saat önce Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 6 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler