Call of Juarez: The Cartel Yasaklanmalı mı?

Meksika'da uyuşturucu çetelerinin zararı çok büyük
21.02.2011 14:38 Alkan Adakaner


    Meksikalı yetkililer Call of Juarez: The Cartel'in kendi ülkelerinde yasaklanmasını istiyor. Bunun için İçişleri Bakanlığına çağrıda da bulunuyorlar. Bunun nedeni ise gayet açık.
 
    Uyuşturucu mafyası ile başı belada olan Meksika'da her yıl binlerce insan güvenlik güçleri ve çeteler arasındaki savaşta ölüyor. Associated Press'in haberine göre 2009-2010 yıllarında Ciudad Juarez'de yaklaşık 6.000 kişi bu nedenle öldü.

      Daha önce Vahşi Batı konusunu işleyen Call of Juarez serisi The Cartel adlı oyunla günümüze uzandı ve uyuşturucu savaşları konusunu işlemeye başladı. Gençlerin çetelerden etkilenmemesini isteyen Meksikalı yetkililerin böyle bir şey istemesi de doğal gibi görünüyor.
 
      Tabi diğer bölgelerde böyle bir istek yok, ama oyundaki şiddet çok fazla olursa özellikle Avrupa'daki bazı ülkeler oyuna yasak getirebilir.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Call of Juarez: The Cartel Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Tech Land Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: FPS Çıkış Tarihi: 16 Eylül 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 4 Saat önce Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 4 Saat önce Sızıntı: God of War: Ragnarök Yakında PC İçin Duyurulacak 5 Saat önce Epic Games Ücretsiz Gizemli Oyun Kampanyasına Geri Döndü 6 Saat önce Ubisoft'un Yeni Oyunu Hades II Nedeniyle Ertelendi 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler