Capcom: "2 Milyon Satmayan Oyunlarımızın Devamları Gelmez"

09.10.2014 10:40 Alkan Adakaner


     Bildiğiniz gibi Capcom cephesinde son yıllarda işler pek iyi gitmiyor. Özellikle bu nesilde firmanın pek bir pasif kaldığına şahit oluyoruz. Halbuki bundan 5-6 yıl önce Capcom dünyanın en önemli geliştiricilerinden biriydi.
 
     Street Fighter serisinin de yapımcı koltuğunda oturan Capcom'un önemli isimlerinden Yoshinori Ono firmanın "büyük serilerinin" devam oyunlarının gelebilmesi için en azından 2 milyonluk satışın şart olduğunu şu sözlerle vurguladı:
 
    "Örneğin eğer bir oyun 2 milyon satmazsa devam oyunuyla ilgili planlarımız konusunda frene basıyoruz. Bunun anlamı o oyun (satmayan) konusunda yeterince kabiliyetli olmadığımızdır. Bundan sonra tek yapabileceğimiz bu deneyimden bir şeyler elde etmek, elde ettiğimiz deneyimi bir başka oyunda kullanmaktır."
 
    Şu an firmanın Reisdent Evil (ana seri), Devil May Cry ve Street Fighter gibi önemli oyunları 2 milyonluk barajı aşıyorlar. Buna karşın Capcom'un çok sayıda hayran kitlesi büyük serisinin olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Onimusha, Dead Rising, Megaman, Dragon's Dogma gibi oyunların devamı satışlarla orantılı olacak gibi görünüyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Resident Evil 6 Platformlar: PS3 XBOX 360 PC Geliştirici: Capcom Dağıtıcısı: Capcom Tür: Action Çıkış Tarihi: 2 Ekim 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler