Capcom: Yeni Oyunlar Japonya'da Geliştirilecek

17.05.2010 15:18 Alkan Adakaner


 
     Japonya'nın büyük firmalarının Batılı geliştiricilerle anlaşması sonucu ortaya çıkan oyunların  en azından satış anlamında çok başarısız olmalarına tanık oluyoruz. Bundan muzdarip Capcom da çeşitli önlemler almaya başlayacak.
 
     Capcom başkanı Haruhiro Tsujimota'nın açıklamasına göre firma yeni IP'leri bundan sonra Japonya'da kendileri tarafından geliştirecek. Batılı geliştiriciler ise sadece uyarlamalar (portlar) ve devam oyunları üzerinde çalışabilecek.
 
     Dark Void ve Bionic Commando'nun satışlarının düşük olmasından sonra firma Batılı geliştiricilere karşı olan güvenini kaybetmiş gibi görünüyor.Yine de devam oyunlarının Batılı firmalara yaptırılabileceğinin açıklanması iplerin tamamen koparılmadığının da göstergesi.
 
     İlk Dead Rising ile büyük başarı yakalayan Capcom'un herşeye rağmen 2. oyunu yine Batılı bir firma olan Blue Castle Games'e yaptırdığını ve bu projedeki çalışmaların oldukça iyi gittiğini biliyoruz.
 
     Eidos'u satın alarak işlerini Batılı firmalar yoluyla genişletmek isteyen Square Enix ile farklı bir strateji izleyeceğini açıklayan Capcom'un bu kararlardan nasıl etkileneceklerini 1-2 yıl içinde etkilerini görmeye başlayacağız.
 
kaynak 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Lost Planet 2 Platformlar: XBOX 360 PS3 PC Geliştirici: Capcom Dağıtıcısı: Capcom Tür: TPS Çıkış Tarihi: 11 Mayıs 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 21 Dk önce The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 1 Saat önce Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 2 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 3 Saat önce The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler