Çin'de Yaşamak İstememek İçin Bir Neden!

15.07.2010 17:40 Alkan Adakaner


 
     Bir ülkede konsolların satışının yasak olduğunu düşünemiyorum bile, ama malesef Çin'de durum böyleymiş. Çin'in süper zeka! yöneticilerinin PC fanı olduğunu düşünmüyorum, ama konsolları yasaklamak için saçma sapan bir nedenleri var.
 
      Neymiş efendim Çin gençliğinin düşüncülerini boş şeylere harcamamaları için Çin'de konsol satışı yasakmış! Bunu ailelelerin haykırışına dayanarak yapıyorlarmış!
 
     Geçen yıl online oyunlarda 100 milyon dolarlık bir markete ulaşan Çin'de Wii, PS3 ve Xbox 360'ın da üretildiğini göz önüne alırsak komik bir durum ortaya çıkıyor.
 
      2000 yılı Haziran'ında Çin Kültür Bakanlığı bütün firma ve bireylerin elektronik oyun ekipmanı yapım ve satışını yasaklamış olduğunu duyduktan sonra ne diyeceğimi bilemedim. Akıl mantık ile bağdaşmayan bu uygulamadan önce insanları günde 1 doların altında bir ücrete çalıştıran işyerlerini adam gibi denetlemelerini tavsiye ediyoruz.
 
       Kotaku'dan edindiğimiz bu bilgilere karşılık daha önce konsolların ve oyunların Çin'de satıldığına dair bir çok kaynağımız olmuştu. Hangisi doğru bilemiyoruz, ama Çin Hükümeti böyle bir yasaklama kararı alırsa hiç de şaşırtıcı olmaz.
 

İlgili İçerik Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 12 Mayıs VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 12 Mayıs Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 12 Mayıs Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 12 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 12 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler