Çinli Mobil Oyunların %92'si Kâr Getirmiyor

09.08.2014 14:36 Alkan Adakaner


     Çin'in oyun pazarı gün geçtikçe büyüyor. Ülkedeki gelir dağılımı konusunda yaşanan sıkıntılar aşıldıkça daha fazla insan rahatça oyun oynama fırsatına sahip oluyor. Üretim konusunda dünyanın en önemli ülkeleri arasında olan Çin'de mobil oyun geliştiriciliği ise riskli bir pazar diyebiliriz.
 
    SAPPRFT adlı Çinli kurumun raporuna göre Çin'de geliştirilen mobil oyunların sadece %8'i geliştiricisine para kazandırıyor. %92'lik kısımsa bu işten para kazanmayı başaramıyor. 2014'ün ilk çeyreğinde Çin mobil oyun sektörünün 2 milyar dolarlık bir hacme ulaştı. Aynı çeyrekte genel olarak Çin oyun sektörü 8.1 milyar dolarlık hacme sahipti.
 
    Gamesinasia'nın belirttiğine göre piyasaya çıkan oyunların %92'sinin kâr getirmemesinin sebebi geliştiricilerin çok sayıda "sıradan" oyun çıkarıp "bakalım hangisi tutacak" mantığıyla hareket etmesi. Daha büyük geliştiricilerin, daha ciddi projelerle pazarda olması kâr eden yüzdenin artmasını sağlayabilirmiş.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
iPhone Platformlar: Mobil Geliştirici: Apple Dağıtıcısı: Apple Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Haziran 2007
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler