Çinliler Sonunda iPad'in de Benzerini Yaptı

28.05.2010 12:02 Alkan Adakaner


 
    Eskiden Çin denilince büyük tarihi, kültürü veya nüfusu aklımıza gelirken şimdi ise "kopya ürünler cenneti" imgesi gözümüzün önünde beliriyor.
 
     Japonya'da bugün piyasaya çıkan iPad'in çıkışıyla aynı zamanda Çinliler de boş durmamış iPed (resimlerde Apad diye bir şey de var) adlı korsan bir cihazı satışa sunmuş. Görünüş olarak iPad ile neredeyse birebir aynı olan bu cihaz Çin'in Shenzhen eyaletinde satışa çıkmış.
 
     İşin ilginç tarafı ise Shenzhen'in İpad ve iPhone'un üretildiği yer olması. Japonya'da da satıldığı söylenen (büyük ihtimalle el altından) iPed'in fiyatı 105 dolarken (¥9,600), iPad ise 536 dolardan (¥48,800) satılıyor. Tabi Japon televizyonları da yukarıdaki resimde görebileceğiniz gibi hemen bu olayı haber yaptılar.
 
    Intel çipinin yanı sıra google'ın açık kaynaklı işletim sistemi Android'i de kullanan iPed'in iPad'e darbe vurup vuramayacağını önümüzdeki günlerde göreeğiz. Eğer işe yarar birşeyse fiyatı nedeniyle iPed çok tutulabilir.
 
    Aşağıdaki resimde iki cihazı karşılaştırılmış. Sol tarafta iPed'i görürken sağda ise iPad bulunuyor. Sanki iPed daha kaba duruyor.
 
    
kaynak 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
iPad Platformlar: Mobil Geliştirici: Apple Dağıtıcısı: Apple Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 3 Nisan 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PC için Aksiyon Macera Oyunu Mousebusters'ı Duyuruldu 1 Saat önce Macera RPG All in Abyss: Judge the Fake, PC için Duyuruldu 1 Saat önce Ritim Macera Oyunu Yunyun Syndrome!? Rhythm Psychosis, PC için Duyuruldu 1 Saat önce Half-Life 2: Episode 1 RTX Remix Görüntüleri Ortaya Çıktı 1 Saat önce Alone in the Dark Beklentileri Karşılayamadı 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler