Crytek, 2. El Oyunların Engellenmesini Destekliyor

25.04.2012 17:39 Talha Aynacı


   Yeni nesil konsollarda karşımıza çıkacak değişiklikler muhtemelen sadece donanımsal açıdan yaşanmayacak. Daha önce haberlerde yer eden pek çok dedikoduda, sıradaki konsolların ikinci el oyun kullanımını engelleyen bir sisteme gebe olduğu yer etmişti. Bu iddaalara paralel olarak pek çok firma zaten bunun olması gerektiğini savunmuştu. İşte o firmaların arasına Crytek de katıldı.
 
   Crytek firması yapım ekibinde önemli bir mevkiiye sahip olan Rasmus Højengaard, ikinci el kısıtlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
 
"İş dünyası açısından bakacak olursak, bu kesinlikle harikulade olurdu. Bu endüstride halen 2. ellere izin veriliyor olması anlamsız çünkü diğer sektördeki yazılım ürünlerinde durum böyle değil. Bir şekilde bu durumu düzeltirlerse, iyi olurdu."
 
Peki siz bir oyuncu olarak, önümüzdeki nesilde 2. el oyunlar engellenirse nasıl bir duruş sergilersiniz?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Crysis 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Crytek Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: FPS Çıkış Tarihi: 21 Şubat 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 52 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Devil May Cry Animasyon Dizisinin Tarihi Belli Oldu: İşte Yeni Fragman 20 Eylül No More Room in Hell 2 Erken Erişim Olarak Geliyor: Çıkış Tarihi Açıklandı 20 Eylül Unity 6'nın Özelliklerini Gösteren Teknoloji Demosu Yayınlandı 20 Eylül Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii Duyuruldu: İşte Fragman 20 Eylül Cabernet, 24 Ekim'de PC Üzerinden Piyasaya Çıkıyor 20 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler