Crytek Beş Stüdyosunu Kapatıyor

20.12.2016 19:42 Gazali Çetinkaya

 
   Güncelleme: Crytek İstanbul Ofisinden Resmi Duyuru Geldi
 
   Orijinal Haber: İlk FarCry ve Crysis oyunları ile tanıdığımız Yerli kardeşlerin kurmuş olduğu Crytek dünya genelindeki 5 stüdyosunu kapatıyor. Crytek resmi sitesi üzerinden paylaştığı basın açıklaması ile birlikte sadece Frankurt ve Kiev stüdyolarının kalacağını açıkladı.
 
"Crytek; Frankfurt ve Kiev stüdyolarında geliştirme üzerine yoğunlaşacak ve premium IP'ler üzerinde çalışmaya devam edecektir." 
 
  Böylelikle Frankurt ve Kiev dışında olan Budapeşte, Sofya, Seul, Şanghay ve İstanbul stüdyoları kapanıyor.
 
   Bunun dışında yapılan açıklamada bünyesinde çalışan tüm çalışanlarına teşekkür eden firma kapanan stüdyolardaki çalışanlarına iş bulma konusunda yardımcı olacağını da belirtti. 
 
   Geçtiğimiz hafta Reddit kullanıcısı (Crytek'in Frankfurt ofisinde çalıştığına iddia eden kullanıcı) CrytekThrowaway paylaştığı yazısında kendisine ve bazı çalışma arkadaşların 6 aydır ödeme yapılmadığını belirtmişti.
 
"Bu durum geçmişte de birkaç kez oldu ancak hiçbir zaman bu kadar uzun sürmemişti... Daha önce gerçekleştiğinde bu olayın son olduğunu söylemişlerdi ancak yine oluyor. İş arkadaşlarımdan çoğu burada çalışmak için yurt dışından taşındılar ve ücretleri bu kadar uzun süre engellendiğinden geri dönmeyi göze alamadıkları için gidemiyorlar."
 
   Bu haberden sonra da finansal sıkıntılarından dolayı 5 Crytek stüdyosu kapanıyor. Belirttikleri üzere yenilikçi ve güçlü projeler ile karşımıza çıkmayı planlıyorlar.

İlgili İçerik Yorumlar 98 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Helldivers 2 Kullanıcı Yorumları Olumluya Dönüyor 07 Mayıs Ghost of Tsushima PSN Zorunluğuna Sahip Olmayacak 07 Mayıs Switch 2'nin Mart 2025'ten Önce Duyurulacağı Açıklandı 07 Mayıs Switch Konsol Satışları Yükselmeye Devam Ediyor: 141.32 Milyon 07 Mayıs Esports World Cup 2024 CS2 Turnuvasına Mücadele Edecek Takımlar Belli Oldu! 07 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler