David Cage: "Oyunlar Henüz Kaliteli Filmlerin Yanına Bile Yaklaşamadı"

23.05.2014 17:16 Alkan Adakaner


     Fahrenheit, Heavy Rain ve Beyond: Two Souls gibi oyunlardan tanıdığımız Quantic Dream'den David Cage oyunlara film havası katmasıyla biliniyor. Oyunları film festivallerinde de gösterilen David Cage'e göre henüz oyunlar kaliteli filmlerin yanına bile yaklaşamadı.
 
    "Bence oyun dünyasında anlatı, duygu ve öykü olarak kaliteli filmlerin yanına yaklaşacak bir şeyimiz yok. Oyunlar basit temalara odaklanmışlardır ve gençleri hedef alırlar. Oyunlar tabi ki anlamlı olabilirler ve daha geniş kitleleri harekete geçirebilirler; fakat bu yeni bilgi teorileri gerektirir. Aksiyon konusunda ayrıcalık vermek ve yetenekli insanlara daha fazla güç vermek lazım. Bütün bunların değişeceği konusunda şüpheliyim. Tamamen dürüst olmak gerekirse, bu şekilde düşünen çok az insan var. Yavaş yavaş, küçük adımlarla bazı değişiklikler yapılabilir. Muhtemelen bu süreç tamamlandığında da ben ölmüş olurum."
 
     David Cage'in şu sıralar Playstation 4'e özel bir oyun üzerinde çalıştığını belirtelim. Bakalım ünlü senaryo yazarı ve yönetmen bu defa nasıl bir proje ile karşımıza çıkacak.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Beyond: Two Souls Platformlar: PS3 Geliştirici: Quantic Dream Dağıtıcısı: SCEE Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 11 Ekim 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 36 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler