Deus Ex'te 3 Şehir Daha Olabilirmiş

Oyunun konsept çalışmalarından bir mekan görüntüsü.
05.09.2011 20:20 Levent Polater

 
    Deus Ex: Human Revolution, keşfetmesi uzun süren koca bir dünyadan oluşuyor. Oyunun genel hatlarıyla 2 şehre ayrıldığını söyleyebiliriz. Bunlar Detroit ve Heng Sha olarak geçiyorlar. Bir çok yan görev ve keşfedilcek mekanların bulunduğu bu şehirleri gez gez, bak bak seyretmeye doyamıyorsunuz. Aslında oyunun en baştaki proje planları arasında 3 adet daha şehre ev sahipliği yapmak üzere olduğunu biliyor muydunuz? Evet, bunu oyunun sanat yönetmeni Jonathan Jacques-Belletête, Edge dergisine söylüyor.
 
    Bunlardan biri Deus Ex: Human Revolution'ın kapalı alan görevlerinin birinde geçen Montreal'miş. Belletete bu konuyla ilgili şu açıklamaları yapmış:
 
   "Montreal'in en tanınmış komşu mahallelerinden biri olan Plateau adında bir açık mekanımız vardı. Çok özel bir mimari yapısı mevcuttu. Eski bir metal türünden oluşan dış merdivenleri olacaktı."
 
    Diğer mekan ise 'Upper Heng Sha' olacakmış. Bildiğiniz gibi oyundaki mekanımız 'Lower Heng Sha' olarak geçiyordu. Zaten bu hâliyle bile oldukça büyük olan bu mekan, bu bölgenin de eklenmesiyle devasa boyutlara ulaşabilirdi. Oyuna 'Upper' bölümü eklenmek istemiş ama anlaşılan hiçbir zaman yapımına başlanmamış.
 
    Neden mi? Çünkü planlara göre 5. bir şehir daha olabilirmiş. Bu şehir de Hindistan. Ancak bu şehirleri yaparken gereken iş zamanı planlandığında bu 3 bölgenin yapımına geçilmemiş. Herhalde öbür türlü oyunun çıkmasını birkaç ay daha fazla bekleyebilirdik. Kim bilir belki 1 yıl daha.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Deus Ex: Human Revolution Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Eidos Montreal Dağıtıcısı: Eidos Interactive Tür: RPG Çıkış Tarihi: 26 Ağustos 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2 Eşleşmeleri Belli Oldu! 10 Saat önce Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 14 Mayıs MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 14 Mayıs Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 14 Mayıs Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 14 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler