Dinamik Hava Durumu Battlefield 1’i Nasıl Etkiliyor?

20.08.2016 14:36 Gazali Çetinkaya

 
   Gerek duyuru videosu gerek E3'teki videoları ve en son paylaştıkları Gamescom videoları ile beklentiyi çok yükseğe çıkaran Battlefield 1'de bildiğiniz üzere dinamik hava durumu da bulunacak. DICE'tan Rickard Antroia'da oyunda bulunacak bu dinamik hava durumunun oyuna etkisini detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştı. 
 
   Battlefield'ın resmi sitesi üzerinden paylaşılan bu yazıya aşağıdan ulaşabilirsiniz. 
 
"Kızılötesi dürbün ve GPS gibi teknolojiler, modern savaşta hava durumunun etkisini azaltıyor. 1. Dünya Savaşında ise böyle teknolojiler yoktu. Hava ve arazi durumu muharebenin sonucunu belirleyebiliyordu. Bu hissi yakalamak ve Battlefield 1’de her savaşın farklı olmasını sağlamak için, oyuna dinamik bir hava sistemi ekledik.
 
 
Battlefield 1’deki çok oyunculu haritaların hepsinde, daha geniş bir ekosistemin parçası olan dinamik hava olayları var. Oyundaki yıkılabilir ortamların aksine hava durumu, kontrol edemediğiniz bir dış faktör. Hem küçük (bulutlar arasından güneşin görünüp kapalı havanın açık havaya dönmesi gibi) hem de büyük değişiklikler, oyun oynama şeklinizi biraz değiştirmenize neden olacak.

Mesela yoğun sis görüşünüzü engeller. Bu koşullar altında keskin nişancılar uzaktan etkili olamaz ve gözlem mesafesi azalmış olur. Yoğun sis altında açık arazili bir harita, kısa bir süre için yakın muharebenin yapıldığı bir ortama dönüşebilir. Sis dağılana kadar askerlerin süngü takması, av silahlarını kuşanması ve düşmanla yakın temasa hazırlanması gerekir.
 
 
 
Yağmur görüş mesafesini etkilemez, ancak görüşünüzü bozup odaklanmayı zorlaştırabilir. Ufukta daima en ufak bir hareketi aradığınızı düşünürseniz, yağmurlu bir ortamda bunun ne kadar zorlaşacağını tahmin edebilirsiniz. Görüşteki bu değişiklik, uçuşu da etkiler. Görüş etkilendiği için, dağlara veya karaya yakın uçarken daha dikkatli olmanız gerekir.

Sina Çölü gibi haritalarda çıkabilen kum fırtınası gibi ekstrem hava koşulları, görüşünüzü kısıtlamakla kalmaz. Uçmayı zorlaştırıp havadaki neredeyse bütün uçakları yere inmeye zorlar. Tabii duruma adapte olamazsınız demek değil bu. Çok yetenekli ve haritayı iyi bilen oyuncular, düşük görüşü taktik olarak kullanıp havalanmayı tercih edebilir.
 
Hava durumu, oyunun neredeyse tüm unsurlarını etkiler. Yağmur damlalarını silahlar üzerinde görebilirsiniz, rüzgar çıktığında kuşlar kaybolur, kum fırtınası sırasında ses değişir. Battlefield 1’deki diğer pek çok şeyde olduğu gibi, hava durumuyla da oyunculara hem görsel hem tematik olarak oyunun içinde hissettirmek istedik. Batı cephesinde yağmur daha şiddetli yağacak. Siper savaşlarında sisin de daha yoğun ve yere yakın olmasına dikkat ettik. İtalyan harekatında Alplerde, düşük irtifadaki vadilerde oturmuş bir sis tabakası olacak. Dağa tırmanmaya devam ettiğinizde ise sisten kurtulacaksınız. Altınızda kalan sisi görebileceksiniz.

Dinamik hava durumu, çok özel ve kişisel bir his veren, karşılaşmalarda unutulmaz anların yaşanmasını sağlayan bir unsur. Çok sayıda karşılaşmadan sonra bile, daha önce hiç karşılaşmadığınız hava, yer ve oyun kombinasyonuyla karşılaşabilecek ve Battlefield anlarınızda bu yeni boyutu deneyimleyebileceksiniz."
 
   Battlefield 1, 21 Ekim tarihinde PlayStation 4, Xbox One ve PC için Türkçe altyazı seçeneğiyle birlikte oyunculara sunulacak. 31 Ağustos tarihinde başlayacak betanın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield 1 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: FPS Çıkış Tarihi: 21 Ekim 2016
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 08 Mayıs Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor 08 Mayıs The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 08 Mayıs Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 08 Mayıs Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 08 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler