Doom 4'ün İlk Hali Call of Duty'e Benzediği İçin İptal Edildi

25.06.2015 04:40 Samet Konuksal


    Geçtiğimiz günlerde E3'te gösterilen Doom, id Software'in ikinci Doom 4 projesiydi. Oyunun duyurusundan önce gizliden gizliye bir Doom 4 projesi üzerinde çalışan firma bunu iptal etmiş, yeni oyunu da yeniden başlangıç olsun diye sadece 'Doom' adıyla duyurmuştu. Bethesda'dan Pete Hines, Doom 4'ün neden iptal edildiğiyle ilgili konuştu.
 
    Yaptığı açıklamalarda Hines, "Ortaya çıkan oyundan mutlu değildik. Oyuncuya Doom oynadığı hissini vermediği için bu projeyi kenara atıp baştan başlama kararını verdik. Yapımcı ekipte de bazı değişiklikler yaptık. Doom'un bu hale gelmesi yapımcı ekip için kolay olmadı. Harika bir iş ortaya çıkardılar." sözlerine yer verdi.
 
    Pete Hines, "Gözlerinizi kapatıp 'Call of Doom' ya da 'BattleDoom' diye bir oyunu hayal edin. İşte ilk proje de öyle bir hale sahipti. Oynanış ya da atmosfer olarak Doom'u andırmayan, sadece Doom markası altında duran bir oyundu. Yeterince hızlı değildi, kopuk bir dövüş sistemi vardı. Oyun piyasadaki diğer FPS'lere çok benziyordu." cümleleriyle beraber iptal edilen oyunu anlattı.
 
    Eğer daha önce izlemediyseniz iptal edilen Doom 4 projesinin bir videosuna aşağıdan bakabilirsiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Doom Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: ID Software Dağıtıcısı: ID Software Tür: FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Witcher 3 Resmi Mod Aracı REDkit Oyunculara Sunuldu 7 Dk önce Hayatta Kalma Aksiyon Oyunu V Rising, 11 Haziran'da PS5 için Çıkıyor 1 Saat önce RPG Card-en-Ciel, 24 Ekim'de Konsollar ve PC İçin Çıkış Yapıyor 1 Saat önce RPG Tales of the Rays, 23 Temmuz'da Japonya'da Hizmeti Sona Eriyor 1 Saat önce CCT Sezon 1 Global Finalleri'nde Playoff Karşılaşmaları Başlıyor! 1 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler