Dragon Age'ten Sonra Witch Hunt İçeriği de Türkçe

Başta DH üyelerini ve Oyun Çeviri ekibini bu başarılı proje için yürekten kutluyoruz.
27.02.2011 16:08 Ersin Kılıç


     Hatırlarsanız Dragon Age: Origins hayranları büyük bir sabır ve özen ile oyunu Türkçeye çevirmiş ve neredeyse bir yıllık bir çalışmanın ardından oyunun Türkçe yamasını oyun severler ile paylaşmışlardı. Donanım Haber forum üyeleri tarafından çevirilen Dragon Age: Origins'in çevirisinden sonra oyunun ek paketi Witch Hunt'ta büyük bir oranda Türkçeye çevrilmiş.
 
     Çeviriler hakkında bilgiler şu şekilde;
 
     Dragon Age: Origins Çevirisi
 
"Menü ve Görevler %95
Alt yazılar %95
.............
Bu yama DH Üyeleri tarafından hazırlanmıştır
..........

Bir yıllık bekleyişin ardından arkadaşlar hevesle beklediğiniz Dragon Age Origins çevirimiz sonunda sizlerle. Aşağıda linki bulunan yamamızın şu anki versiyonu 0,95'dir. Yamamız maalesef ufak tefek eksikliklerle gelmektedir. Bir sonraki güncellemede onlar da tamamlanarak yeni sürüm yayınlanacaktır.

Oyunun seçtiğiniz karaktere göre değişen ve 1-2 saat oynanış süresi sunan altı farklı başlangıç kısmı var. Bunlar bittikten sonra hikaye her karakter için aynı yerde birleşip devam ediyor. Şu an itibarıyla Elf Commoner (Şehirli Elf) dışındaki bütün başlangıç senaryoları Türkçeleştirilmiştir.

Bunun dışında kalan oyunda karşınıza çıkacak her diyalog Türkçeleştirildi, ki bu da diyalogların %95'inden fazlasını oluşturuyor.

Menüler, yer, yaratık, NPC, eşya, karakter statları, büyüler, hünerler ve açıklamalarının neredeyse tamamı Türkçeleştirildi. Ancak aralarında İngilizce kalan açıklama ve terimler de bulunabiliyor. Bunlar da bir sonraki güncelleme ile tamamen Türkçeleştirilecek.

Görev tanımlarının ise yarısı çevrildi. Bu da bir sonraki güncelleme ile tamamlanacak.

Codexler ise çevrilmedi ve çevrilmeyecek. (Bir araya getirdiğinde ortaya bir ciltlik bir ansiklopedi kadar tarih, coğrafya, yaratık bilgisi çıkıyor.)

Mutagenic arkadaşımız bir mail adresi açtı: dao.hatalar@gmail.com
Oyunda gördüğünüz yazım hatalarının, çevrilmemiş yerlerin ekran görüntüsünü alırsanız (oyunda bir tuşa basarak alabiliyorsunuz) ve bu adrese gönderirseniz, burada toplanacak ve bir sonraki güncellemede bu hatalar düzeltilecektir.

Yamamız için ter döken, sözünün eri arkadaşlarımız:

MUTAGENIC - MEHMET KARDAŞ
CANEKER - HASAN CAN EKER
GÖKYABGU - GÖKHAN HALİL DÜZGÜN
CORASPIN - ALPER KURT
PENDULUM - BORA KADIOĞLU
ELLADAN
LAHIRE - KANDEMİR ATBAKAN
FUEGON
YUSUF EVRİM KILIÇ
EDUARD ALAN BULUT"
 

      Dragon Age: Origins Witch Hunt Çevirisi
 
Altyazılar %95
......................
Bu yama OyunÇeviri Ekibi tarafından hazırlanmıştır.
...................

Merhaba arkadaşlar, uzun süredir üstünde çalıştığımız Witch Hunt yamasını sonunda bitirmiş bulunmaktayız. Yama OyunÇeviri.com adına hazırlanmış olup resmi bir OyunÇeviri.com yaması değildir. Çeviri Dragon Age: Origins oyununun Witch Hunt DLC'sini %95 oranında Türkçeleştiriyor.

saaat(Berkay ÖZTÜRK)
Berkujon(Berk ÖZYİĞİT)
Meqan(Murat TATAS)

Testerlar:
saaat
assasin1580
 
 
     Dragon Age yama sayfasına buradan, Witch Hunt yama sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dragon Age : Origins Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Bioware Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: RPG Çıkış Tarihi: 6 Kasım 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 12 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler