Duke Nukem Forever 30 Milyon Dolar Kaybettirdi

07.10.2010 14:47 Alkan Adakaner

 
 
    Eğer Gearbox Software, Duke Nukem Forever'a el atmasaydı napardık bilemiyorum. Herhalde bu oyunu oynama şansımız hiç olmazdı. Bu kadar yıl bu oyunu beklemek üzücü, fakat daha üzücü öyküler de var.

     3D Realms'in patronu George Broussard, 12 yıldır devam eden Duke Nukem Forever projesine 20-30 milyon dolar civarında para harcamış. Duke Nukem Forever'dan tamamen ümidi kesen Broussard, firmasının kapanmasından sonra Gearbox Software'in patronu Randy Pitchford'a bugün hayatının en kötü günü olduğunu söylemiş.

     Oyunun kötü olarak piyasaya çıkmasındansa yok olmasını seçen 3D Realms başkanı projeyi Gearbox'a devrederek kararlılığını gösterdi. Duke Nukem Forever'ın geliştirildiği 12 yıllık sürede Gearbox ise 5 oyun piyasaya çıkarmış.
 
     Milyonlarca dolar harcanarak hazırlanan projelerin yapımcıları bu şekilde zarara uğratması gerçekten üzüntü verici, ama oyun sektörü her zaman eğlenceli değil, özellikle ticari anlamda.
 
kaynak 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Duke Nukem Forever Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Gearbox Software Dağıtıcısı: 2K Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 10 Haziran 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 17 Mayıs GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 17 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 17 Mayıs Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 17 Mayıs RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 17 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler