Dying Light 2 Geliştirme Sürecinin Tam Bir Kaos Olduğu Söyleniyor

24.02.2021 09:07 Gazali Çetinkaya

 
Dying Light 2 ekibi Techland'de işler pek yolunda gitmiyor gibi görünüyor.

TheGamer, Techland'in mevcut ve eski 10 çalışanıyla röportaj gerçekleştirdi ve oyunun geliştirme süreci hakkında bazı bilgiler edindi.

Çalışanlardan birisi Techland'de yaşanan şeylerin tamamıyla kaos olduğunu belirtiyor.
 
Stüdyo içinde yaşanan sorunlar genel olarak otokratik yönetim, kötü planlama ve toksik çalışma kültürü. Şirket yönetiminin tavrının, çalışanların moralini ve iş akışını olumsuz yönde etkilediği söyleniyor.
 
Sorunlar üst konumda olan yöneticilerden kaynaklı. CEO Pawel Marchewka ile yöneticileri, stüdyodaki uzman geliştiricilerden gelen fikirleri bile reddediyor ve bu durum oyunun yapım sürecinin önüne barikat koyuyor. "Bir uzman, yönetim kurulunun gündemine uymayan şeyler tavsiye etmeye başlarsa bu kişi proje ve sorumluluklarından izole ediliyor. Bu da stüdyodan ayrılmalarına veya kovulmalarına neden oluyor. Techland'de kariyer yapmak için itaatkar olmanız gerekli."
 
Stüdyonun tasarım sürecini yeniden yapılandırmaya yardımcı olmasına adına eski Ubisoft yönetmeni Marc Albinet'i işe almışlar ancak 30 yıllık tecrübeli geliştirici bile iş akışı ile ilgili tekliflerini üst yönetime onaylatmak konusunda başarısız olmuş.
 
Sadece son iki ayda 20 çalışan Techland'den ayrılmış. Bunlardan biri Dying Light 2 baş yazarı Pawel Selinger.

Belirtilene göre Dying Light 2'nin hikayesi altı kez tekrar yazılmış. Bunu diyen çalışan senaryonun bu kadar çok değişmesinden dolayı nihai ürünün nasıl görüneceği hakkında hiçbir fikrinin olmadığını söylüyor.
 
CEO Pawel Marchewka iddialara yanıt olarak "Oyun yapmak zorduk ve bazen iş yerinde değişiklikler uygulanmasına ve yeni meydan okumalar aranmasına ihtiyaç duymak normaldir. Bazı çalışanlarımızın bizden ayrıldığı ve kendi yollarını Techland dışında bulmaya çalışmaya karar verdikleri için üzgünüm ancak onlara her zaman en iyi dileklerimi iletiyorum." dedi.
 
Dying Light 2'nin başlangıçta 2020 ilkbaharında çıkması planlanıyordu ancak belirsiz bir tarihe ertelendi. Techland bu yıl içinde heyecan verici haberler paylaşılacağının sözünü veriyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dying Light 2 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Tech Land Dağıtıcısı: Tech Land Tür: Action Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 25 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 31 Dk önce PlayStation Plus'ın Nisan Ayı Ücretsiz Oyunları Belli Oldu! 1 Saat önce Take- Two, Borderlands Geliştiricisi Gearbox'ı Satın Alıyor 2 Saat önce Wildfrost Mobil Cihazlara Geliyor 3 Saat önce Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler