Edge: "İlk Gerçek Yeni Nesil Oyun Bloodborne"

12.03.2015 12:14 Alkan Adakaner


     Playstation 4'e özel olarak Souls serisinin yaratıcısı From Software ve Sony Japan tarafından hazırlanan Bloodborne hakkında EDGE dergisi detaylı bir ilk izlenim yazısı yayınladı. Bu yazıdaki ifadeler dikkat çekici.
 
    Dergi editörleri oyunu yaklaşık 40 saat oynamışlar ve oyunun biteceğine dair herhangi bir izlenim edinememişler. Yani karşımızda oldukça uzun bir oyun bulunuyor. Üstelik bu 40 saate sadece senaryo modu dahilmiş. Chalice Dungeon bölümleri ve multiplayer (co-op, PVP) oynanmamış.
 
   Editörler ilk 40 saatte 6 adet yakın dövüş, 6 civarında tüfek benzeri silah bulmuşlar. Yani Souls oyunlarındaki gibi yüzlerce silahla karşılaşmayacağız. Oyunda kalkanlar bulunsa da bunları sizi pasifleştirdiği vurgulanıyor. Silah sayısı hiç kuşkusuz Edge editörlerinin bulduğu kadar değil. Oyun ilerledikçe daha fazla silahımız olacak. Ayrıca silah sayısı her ne kadar az olsa da Bloodgems adlı eşyalarla silahlarımızı çok ayrıntılı şekilde özelleştirebiliyormuşuz; hatta bu özelleştirmeler Souls serisinden çok daha ayrıntılıymış.
 
     Düşmanların Souls serisindeki silah veya zırh düşürmediği, bunun yerine farklı eşyalar düşürdükleri belirtiliyor. Ayrıca oyundaki sandık sayısı Souls oyunlarına göre azaltılsa da içlerinden her zaman yararlı eşyalar çıkıyormuş.
 
    Bunların yanında oyunda bulunan tüccarlardan farklı giysiler almamız da mümkün. Boss'ları öldürdükçe tıpkı Souls oyunlarındaki gibi bu tüccarların listesine yeni eşyalar (silah-zırh) ekleniyor.
 
 
    İlk izlenime göre Bloodborne, Souls serisinin aksine daha az tekrar oynanabilir bir oyun olabilirmiş. Yine de From Software oyunun ömrünü rastgele zindanlara sahip olan Chalice Dungeon görevleriyle uzatma yolunu seçmiş gibi görünüyor.
 
     Bu arada Bloodborne'da Dark Souls 2'deki Bonfire sistemi gibi sürekli save noktaları bulunmuyor. Buna karşın Demon's Souls'taki gibi kestirme yollar emrimize sunulmuş. Dergi editörleri bu durumu çok beğenmişler; çünkü böylece şehir daha gerçekçi bir hale kavuşuyormuş. Bunda "dahice" bölüm tasarımlarının da etkisinin büyük olduğu vurgulanıyor.
 
    Bloodborne'un dünyasının karanlık fantezi'den çıkıp korkuya kaydığını söyleyen Edge'deki makaledeki şu sözler dikkat çekici: "Bloodborne'un dünyası iğrenç, dehşet verici ve çok, ama çok korkunç. Bu bir korku oyunu"
 
      Makalenin sonundaysa Remastered ve üzerinde yeterince uğraşılmayıp aceleye getirilmiş oyunlar sebebiyle yeni nesli yakından izliyorsanız ilk gerçek yeni nesil oyunun geldiği vurgulanmış.
 
    Aslında makalede çok daha ayrıntılı bilgiler verilmiş, ama bunların hepsine burada yer vermemiz mümkün değil. Bazı düşmanların büyü kullandığı, düşmanların daha zekice hareket ettiği ve meşelanin önemli olduğu gibi onlarca detay da dergide yer alıyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Bloodborne Platformlar: PS4 Geliştirici: From Software Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 25 Mart 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 54 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Sims Benzeri Life by You Sürümü Süresiz Olarak Ertelendi 20 Mayıs IGG Dünyanın İlk Uluslararası Çevrimdışı SLG Turnuvası’nı Düzenledi! 20 Mayıs Ghost of Tsushima En İyi Tek Oyunculu "Playstation PC" Oyunu Oldu! 20 Mayıs Assassin's Creed Shadows Zorunlu internet Bağlantısı Gerektirmeyecek 20 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler