Edge'den Yeni Nesil Xbox'a Ait Bilgiler!

06.02.2013 17:00 Tunahan Başol


     Geçtiğimiz günlerde PlayStation 4 ile ilgili bildiklerini ortaya döken ünlü oyun dergisi Edge, bu sefer yeni nesil Xbox'la ilgili bildiklerini açıkladı. Bir çok çarpıcı bilgi gün yüzüne çıktı.
 
     Dergiye göre, yeni nesil Xbox sürekli olarak internet bağlantısı gerektirecek ve böylelikle platform için ikinci el kullanımı kısıtlanacak. Xbox 360'ın ayrılmaz parçası olan Xbox Live, iyileştirme ve yenilemelerle yeni nesil Xbox'da da bulunacak. Gelişmiş Kinect sensörü de konsolla beraber gelecek.
 
     Yeni nesil Xbox'ı deneyim edip dergiyle konuşan kaynaklara göre, konsol, çok büyük bir online işlevsellik sunacak. Ancak oyunların fiziksel olarak satışı durmayacak. Microsoft, Sony karşısında yenilgiyi kabul edip, konsolda HD-DVD yerine 50 GB kapasiteli Blu-ray okuyucular kullanacak. Oyunlar kodlarla gönderilecek ve ilk kullanıcı dışında bu oyunların hiç bir değeri bulunmayacak.
 
     Donanım konusunda ise sitenin kaynağı, konsolun son çıkan söylentilerle tamamen aynı donanıma sahip olduğunu söylemiş. Yani yeni nesil Xbox'ta AMD tarafından üretilmiş 8 çekirdekli 1.6GHz'de çalışan x64 tabanlı bir işlemci bulunacak. D3D11.x destekli 800MHz'de çalışan grafik yongasına 8 GB DDR3 RAM eşlik edecek. Şu an için konsolun sabit diskinin kapasitesi hakkında tam bir karar verilmediği söylenmiş. Ancak Microsoft'un online oyun alımına verdiği öneme bakılırsa, kapasitelerin yüksek olacağını tahmin etmek hiç de zor değil.
 
     Daha önce de ortaya çıktığı gibi konsolun mimarisinin PC'ye yakın olduğu söylenmekte. Kaynağa göre, hem yeni nesil Xbox hem de PS4'ün mimarisi, PC'ye oldukça benzeyecek. Ancak geliştiricilere göre PS4'ün mimarisi biraz daha üstün durumdaymış. Yeni nesil Xbox'ın PS4'e nazaran daha baskıcı bir işletim sistemine sahip olduğu söylenmiş. Ancak detaya girilmemiş.
 
     Nintendo'nun aksine Microsoft, motion-control'den(haraketlerle kontrol etme) vazgeçmemiş ve büyük yatırımlar yapmaya devam ediyormuş. Yeni, daha güvenilir ve daha hassas bir Kinect'in, yeni nesil Xbox'la standart olarak geleceği söyleniyor. Sony'nin yeni nesil kamera sisteminin de bazı yönlerden Kinect'e benziyormuş.
 
     Görülene göre her iki firma da, bu nesilde kötü olarak görülen taraflarını düzeltmek için oldukça çalışıyorlar. Sony'nin Kinect'e benzer kamerasının ve rahat işletim sistemi için çalışmasını, Microsoft'un ise Blu-ray'e geçmesini buna örnek gösterebiliriz.
 
     Art arda gelen benzer haberlerden sonra, biz de küçük değişiklikler dışında yeni nesil Xbox'ın bu seviyede olacağını düşünüyoruz. Ancak yine de yukarıda yer alan bilgilerinin hiç birinin resmi olmadığını belirtelim.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 25 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows Türkiye Fiyatı Cep Yakıyor 25 Dk önce EA Sports College Football 25 Çıkış Tarihi Açıklandı 1 Saat önce Epic Games'in Gizemli Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı! 1 Saat önce Tom Clancy’s The Division Heartland Resmi Olarak İptal Edildi! 7 Saat önce Saints Row'un 1.7 Milyon Sattığı Açıklandı! 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler