Emekli Diktatör Manuel Noriega, Call of Duty Davasını Kaybetti

02.11.2014 02:32 Tayfun Kumaş

 
    Call of Duty: Black Ops II'de yer alan "Suffer with Me" adlı bölümdeki karakterlerden birinin kendisinden esinlenerek ve kendi hayatından alındığını iddia eden devrik diktatör Manuel Noriega, Activision'a açtığı davayı kaybetti.

    Kaliforniya'lı yargıç William H. Fahey, dava dosyalarını inceledi ve oyunu da, iddiaları da gözden geçirdi. Bunun sonuncunda da mahkeme adına Noriega'nın açtığı davayı reddetti. Asker kökenli diktatör Noriega, 1983 yılında Panama'yı yönetmeye başlamıştı. 1989 yılında da ülkesi ABD işgaline uğramasının ardından da görevi bırakmak zorunda kalmıştı. Sonraki yıllarda da uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama gibi suçlardan da yargılanıp, hüküm giymişti.
 
    Oyunda da Alex Mason ile Frank Woods, CIA tarafından Panama City'de yaşayan birinin izini sürüyordu. Mahkemede, dönemin New York City belediye başkanı Rudy Giuliani'de Activision'u savunma kararı almıştı.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Call of Duty: Black Ops 2 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Treyarch Dağıtıcısı: Activision Tür: FPS Çıkış Tarihi: 13 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 21 Dk önce Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 1 Saat önce Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 7 Saat önce The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 7 Saat önce Gray Zone Warfare PC Sistem Gereksinimleri 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler