Epic Games PS ViTA Hakkında Kararsız

08.12.2011 15:47 Samet Konuksal


     Oyun dünyasının gözü günler sonra Japonya'da, Şubat ayında ise diğer ülkelerde satışa sunulacak olan Playstation Vita'ya dikilmiş durumda. Oyun firmalarından Vita hakkında iyi, kötü sözler duyduk. Peki Epic Games bu konuda neler düşünüyor?
 
     Xbox 360'ın en beğenilen oyun serilerinden Gears of War'ın yapımcısı Epic Games, görünüşe göre Vita hakkında biraz kararsız. Konu hakkında firmanın başındaki isim Mike Capps, "Şuan Vita için bir oyun projemiz yok. Bunun ana nedeni, konsolun batıdaki oyun pazarında tutunup tutunamamasından çıkıyor." şeklinde bir açıklamada bulundu.
 
     Capps, "Güzel birşey olacakmış gibi gözüküyor fakat kendi telefonumla kıyaslayamam bile. Dolayısıyla başarılı olup olamayacakları hakkında bir yorum yapamam. Ama eğer olurlarsa, oyun sektörü için faydalı olur." dedi.
 
     Vita'nın teknolojisini ve oyun yapılabilirliğini araştırdıklarını söyleyen Capps, şuan için sadece Unreal Engine oyun motorunu Vita'ya entegre etme çalışmalarının olduğunu ekledi. Röportajda Capps, "Konumumuzdan ötürü, Vita'nın teknolojisini deneyen dünyadaki ilk firmalardanız. Fakat görünüşe göre komple bir oyun desteği veremeyeceğiz." şeklinde devam etti.
 
     Ayrıca son olarak Capps, "İlk yıl her zaman kötü olur. Xbox 360'da da bir yılın ardından çalışmalara başladık. Ancak tabi, her oyunun bir platformu vardır. Örneğin World of Warcraft, World of Warcraft'tır. Onu PC dışına çıkarmak gereksiz." diyerek Gears of War gibi özel serileri Vita'da bekleyenlere kapalı cevabı verdi.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Vita Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
EA: Yeni Battlefield Oyunu Muazzam Bir Live Service Deneyimi Sunacak 09 Mayıs Microsoft Daha Küçük Oyunlara İhtiyacı Olduklarını Açıkladı 09 Mayıs Electronic Arts Mart 2025'ten Önce İki Duyurulmamış Oyun Yayınlayacak 09 Mayıs Sonic Mania Plus Artık Netflix Aracılığıyla Mobil Cihazlar İçin Mevcut 09 Mayıs Sonic Rumble Mobil Cihazlar İçin Duyuruldu: 32 Oyunculu Battle Royale 09 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler