PS Vita Mağazasının Kapatılacağının Duyurulmasından Sonra Birçok Geliştirici Projesini İptal Etti

31.03.2021 16:46 Gazali Çetinkaya

 
Sony Interactive Entertainment, PS Vita mağazasını 27 Ağustos'ta kapatacak ve bu tarihten sonra artık dijital oyun veya indirilebilir içerik satın almak mümkün olmayacak.
 
Bu duyurudan sonra birçok geliştirici PS Vita oyunlarını iptal etmek zorunda kaldığını açıkladı.
 
Geliştiricilerin oyunlarını PS Vita'da yayınlanması için en geç 12 Temmuz'a kadar sertifika alması gerekiyor. Bu tarihten önce oyunu bitirip Sony Interactive Entertainment'a göndermeleri gerekli. Yetiştiremeyeceğini düşünen geliştiriciler oyunlarını iptal etti. Habroxia 2'nin arkasındaki Lillymo Games'in yeni oyunu, Thief's Roulette ve Lazr bunlara dahil.
 
Bazı geliştiriciler de acele edip bitirmeye çalışacağını belirtiyor. Spooky Squid Games, Russian Subway Dogs'u ve Suicidal Robot Games, Hand Cannon Janky'yi PS Vita'da yayınlamak adına ekstra efor sarf edecek.
 
Bağımsız geliştiricilere PS Vita mağazasının kapatılacağı bilgisi önceden verilmemiş. Herkesle birlikte geçtiğimiz günlerde öğrenmişler.
 
PS Vita mağazası dışında PlayStation 3 ve PSP mağazaları da 2 Temmuz'da kapatılacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Vita Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 3 Saat önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 3 Saat önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 4 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 4 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler