Eski PlayStation Patronu, Apple ve Amazon'u Oyun Endüstrisi için Tehdit Olarak Görüyor

05.09.2023 22:30 Mehmet Tandoğan

 
 
Eski PlayStation patronu Shawn Layden, oyun endüstrisine tam adapte olamayan büyük teknoloji şirketlerinin mevcut durumlarından söz etti. Bu kapsamda sektöre yönelik en büyük tehditlerin Appe ve Amazon olduğunu öne sürdü.
 
Layden çarpıcı açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekti
 
 
 
Yatırım zirvesinde konuşan Layden, Google, Netflix, Amazon ve Apple gibi firmaları "kapıdaki barbarlar" olarak nitelendirdi. Ek olarak şunları aktardı: "Şu anda tüm büyük teknoloji firmaları şu şekilde düşünüyor; Oyun mu? Yılda milyarlarca dolar getirisi mi var? Bundan bir parça da ben istiyorum.
 
Sektörümüzü bu şekilde alt üst etmeye çalışan Google, Netflix, Apple ve Amazon şirketleri bulunuyor." 
 
Eski PlayStation ABD patronu Layden, 2019 yılında Sony'den ayrıldığında Apple'ın iTunes'daki 0,99 dolarlık şarkılarla müzik endüstrisini alt üst ettiğini aynı şekilde Netflix'in de geleneksel film sektörü üzerinde geri dönüşü olmayan bir etki yarattığını söyledi. Bu doğrultuda birçok büyük firmaların sektöre olumlu katkılarından çok olumsuz etki oluşturduğunu aktardı.
 
Son olarak Layden, genel olarak büyük çaplı (AAA) oyunların "sürdürülebilir" bir yatırım olmadığından bahsetti. Uçuk maliyetlerle karşımıza çıkan bu projelerin uzunluğunun ve fiyatlandırmanın ayarlanması gerektiğini söyledi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sony Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: 7 Mayıs 2002
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 6 Saat önce MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 7 Saat önce Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 7 Saat önce Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 8 Saat önce PlayStation 5 Konsol Satışları 59.3 Milyona Ulaştı! 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler