PS5 Pro'nun Gelişmiş Sistem Özellikleri Sızdırıldı

19.03.2024 20:10 Mehmet Tandoğan

 
 
PlayStation 5 Pro konsolunun yeni ve gelişmiş sistem özellikleri sızdırıldı. Geçtiğimiz günlerde bazı teknik özelliklerin gün yüzüne çıktığı haberin ardından şimdi yeni detaylar açığa çıktı.
 
PS5 Pro, PSSR teknolojisiyle yüksek FPS'leri hedefleyecek
 
 
 
İlk olarak YouTube platformunda içerik üreticisi olarak karşımıza çıkan Moore's Law is Dead, çeşitli sızıntılarla beraber ön plana çıktı. Konsolun teknik özelliklerini açıklayan belgeleri ilk paylaşan YouTuber birçok önemli detayı internette paylaştı. Bu hamlenin ardından Insider Gaming, teknik özellikleri detaylandırdı ve bu bilgiler IGN tarafından doğrulandı.
 
Sızıntı içeriklere bakacak olursak, PlayStation 5 Pro'nun CPU'sunun standart PS5 ile aynı olacağını belirtebiliriz. Ancak yeni konsolun içerisinde işlemci gücünü yüzde 10 daha yükselten (3,85 GHz'e) gelişmiş bir sistem bulunuyor. Fakat bu sistem GPU performansını yaklaşık olarak yüzde 1 oranında azaltıyor.
 
Diğer taraftan standart PlayStation 5, 10,28 teraflopken Pro sürümü 33,5 teraflop olacak. Ancak bu durum Pro sürümünün 3 kat daha fazla güçlü olacağı anlamına gelmiyor. Haber kaynağı The Verge, AMD mimarisindeki değişiklikler nedeniyle teraflopları doğrudan karşılaştırmanın zor olduğunu belirtiyor.
 
Öte yandan Tom Henderson, PlayStation 5 Pro'nun çözünürlük ölçeklendirme teknolojisi PSSR’nin, 4K 120 FPS ve 8K 60 FPS'i hedefleyeceğini aktarıyor. Son olarak konsolun 2024'ün sonlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sony Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: 7 Mayıs 2002
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler