Forbes: Playstation Vita'nın Başı Belada

Birkaç bomba oyun Playstation Vita'ya olan ilgiyi arttıracaktır
30.12.2011 09:41 Alkan Adakaner

      Playstation Vita'nın Japonya'da 2. hafta satışlarının çok düşük olması dünyasında da yakın yaptı. Ünlü Forbes dergisinde yayınlanan bir makalede Playstation Vita'nın başının belada olduğu söyleniyor.
 
     Dergideki makalede 3DS'in ilk haftasında 370.000, ikinci haftasında ise 210.000 adet sattığı belirtilirken, Playstation Vita'nın ise ilk haftasında 320.000, ikinci haftasında 72.000 sattığı vurgulanıp iki konsol arasındaki performans farkına değiniliyor.
 
      Nintendo'nun ilk aylardaki sıkıntılı günler sonrasında konsolun fiyatını 250 dolardan 170 dolara düşürdüğünü söyleyen dergi, Playstation Vita'nın 250 dolarlık Wi-fi sürümünün fiyatının 200 dolara düşebileceği görüşünde. Bu fiyat indirimi konsolu daha çekici kılabilirmiş.
 
      Forbes'ta ayrıca Nintendo'nun ilk haftalardaki sıkıntılarına rağmen daha sonra The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D, Super Mario 3D Land, Mario Kart 7, Monster Hunter Tri G gibi oyunların bu konsolda boy gösterdiği ayrıca Monster Hunter 4 gibi çok önemli bir duyurunun yapıldığını söyleniyor. Bun rağmen Playstation Vita'da şu an için büyük patlama yapacak herhangi bir oyun beklenmiyor. Sony en kısa sürede bir duyuru yapmazsa başı belada görünüyor.
 
      Bakalım Sony bu kötü satış performansı sonrasında ne gibi adımlar atacak. Yeni Final Fantasy, Resident Evil veya Metal Gear Solid oyunları bu konsola olan ilgiyi bütün bölgelerde arttırabilir. Buna rağmen ufukta görünen herhangi bir şey yok.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Vita Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te İlk Finalist Gen.G Esports Oldu! 3 Saat önce Ghost of Tsushima PC İçin Çıktı: İlk Yorumlar Olumlu 16 Mayıs Assassin’s Creed Shadows Türkiye Fiyatı Cep Yakıyor 16 Mayıs EA Sports College Football 25 Çıkış Tarihi Açıklandı 16 Mayıs Epic Games'in Gizemli Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı! 16 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler