GTA 6 Neden PC Platformuna Geç Gelecek?

13.12.2023 17:50 Mehmet Tandoğan

 
 
Geçtiğimiz haftalarda resmi olarak tanıtım fragmanı yayınlanan GTA 6 için yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Eski bir Rockstar geliştiricisi tarafından açıklanan bilgilere göre oyunun neden PC platformuna geç geldiği detaylandırılıyor.
 
GTA serisindeki oyunlar ilk olarak konsola geliyor 
 
 

Bildiğiniz üzere GTA serisindeki oyunlar ilk etapta konsollar için geliştiriliyor ve daha sonrasında ise PC platformu için çıkışını gerçekleştiriyor. Geldiğimiz noktada GTA serisinin yeni oyunu GTA 6 için de bu durum geçerli. Şu anda geliştirilme aşamasında olan bu oyun ilk etapta PlayStation 5 ve Xbox Series konsollarına çıkış yapmaya hazırlanıyor. Daha sonrasında ise PC platformuna gelmesi hedefleniyor.

Açıklanan bilgilere göre ilk etapta oyunun konsollara göre optimize edildiği ve konsol tarafında daha fazla satış yaptığı aktarılıyor. Bunun dışında PC platformunun gücü sebebiyle daha fazla iyileştirme ve optimizasyon gerekliliği de ön plana çıkıyor. Dolayısıyla GTA 6 ilk olarak konsollar için optimize ediliyor ve burada satış sayısını yükseltmek istiyor.
 
Bu açıklamalar YouTube kanalı York Reacts’te karşımıza çıkıyor. 
 
Söz konusu video
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Grand Theft Auto VI Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Rockstar North Dağıtıcısı: Rockstar Games Tür: Action Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Shadow of the Ninja Reborn, 29 Ağustos'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 10 Saat önce Açık Dünya Aksiyon RPG GALIX: New Horizons PS5 ve PC için Duyuruldu 26 Nisan Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 26 Nisan Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 26 Nisan EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 26 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler