GTA 6 Sızıntısını Yapan Hacker "Akli Dengesi Yerinde Olmadığı" için Yargılanmayacak

17.07.2023 18:18 Mehmet Tandoğan

 
 
Rockstar tarafından geliştirilen ve oyun tarihine damga vurmaya hazırlanan yeni oyunu GTA 6 için geçtiğimiz süreçte birçok sızıntı ortaya çıktı. Oyunun görüntülerinden kaynak kodlarına kadar birçok içerik internet üzerinde yayınlandı ve bunları hemen hemen her platformda gördük. Şimdi ise bu sızıntıların arka planında 18 yaşındaki Arion Kurtaj'ın yer aldığını öğrendik. Kurtaj'ın işlediği suçların ardından psikiyatristler "akli dengesinin yerinde olmadığını" belirtti. 
 
18 yaşındaki hacker yargılanmayacak
 
 
Psikiyatristler tarafından akli dengesinin yerinde olmadığı kanısına varılan 18 yaşındaki Arion Kurtaj işlediği bu hacker'lık suçu sebebiyle yargılanmayacak. Yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından yargılanmak için elverişsiz tanısı konulan Kurtaj için suçlu ya da suçsuz damgası vurmak yerine artık bu işleri gerçekleştirme kabiliyetinin olup olmadığına bakılacak. Bu durum için de bir jüri toplanacak ve kararını verecek.
 
Diğer taraftan Kurtaj sadece GTA 6 sızıntılarıyla değil aynı zamanda daha önce Uber firmasını, NVDIA'yı ve teknoloji şirketi Revolut'u hackledi ve çeşitli şantajlarda bulundu. Suç dosyası kabarık olan Kurtaj toplamda 12 suçlamayla karşı karşıya. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Grand Theft Auto VI Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Rockstar North Dağıtıcısı: Rockstar Games Tür: Action Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 08 Mayıs Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor 08 Mayıs The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 08 Mayıs Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 08 Mayıs Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 08 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler